Temmuz 06, 2024

Bitmeyen Düşünceler - Friendz10

Bazen yoğun düşüncelerimizin bittiği zamanları bekleriz. Genellikle yoğun düşünce, sorunlu insanların yaptığı bir şey olarak belirtilir. Yoksa bir insan neden her şeyi uzun uza diye fazlasıyla çok düşünsün ki? Ama hayat her zaman öyle olmayabiliyor veya düşüncemek denilen şey bu kadar basit olmayabiliyor. Yoğun düşünceler, bizlerin belli bir noktadan sonra asla bitmeyeceği bir özelliği haline gelir. Eğer belli bir dönemde, belli konuları çok fazla düşündüysek, Örneğin, maddi durumumuzun kötü olduğu bir anda, nasıl daha iyi maddi duruma geleceğimizi çok düşünmüş olabiliriz.

Bitmeyen Düşünceler - Friendz10

Ailesel konuda sıkıntılı olduğumuz bir zamanda, bu sorunu nasıl çözeceğimizi düşünmüş olabiliriz. Veya bunun gibi pek çok durumu çok fazla düşünmüş olabiliriz. İşte bu çok fazla düşünme durumunun gereğinden fazla uzun sürdüğü veyahut da belli bir süreyi aştığı durumlarda, İşler yoluna gidmeye başladıktan sonra bile o düşünmemiz azalmaz. Ve çok fazla şey düşünmeye devam ederiz. Çok fazla şey düşünmek veya düşüncelerimizi bitirememek aslında eski huzurlu günlerimize içsel olarak bir daha dönemeyeceğimiz anlamına gelir. 

Bitmeyen Düşünceler - Friendz10

Bu psikolojik bir sorun mudur, yoksa aslında her insanın sahip olması gereken bir şey midir, bilemiyorum. Çünkü eğer sorun bile olsa, çok düşünmek ve insanın kendini bu şekilde hayatta güvenceye alması, aynı zamanda beynini daha çok çalıştırması belki de iyi bir şeydir. Çünkü insan çok düşünmediği için aslında çok düşünmesi gereken noktalara sürüklenmiştir hayatta. Belki sorundur, belki değildir ama çok düşünmek insan için zararlı olduğundan çok faydalı olabilir. 

Yorumlar

  • Düşüncelere bir noktada dur demek lazım

  • Belli bir aşamadan sonra düşünceler durmaz hale geliyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Boşluklar

Boşluklar

Uyumlu Olmak - Friendz10

Uyumlu Olmak - Friendz10

Hayata Gerçekçi Yaklaşım - Friendz10

Hayata Gerçekçi Yaklaşım - Friendz10

Zor Ulaşılan Başarılar - Friendz10

Zor Ulaşılan Başarılar - Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Boşluklar

probiyotik

Ağaç Kabukları Ne işe Yarar

bubble30
Nielawore

A JOURNEY TO THE CENTRE OF OUR GALAXY

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun