Eylül 08, 2024

Dertlerimizden Kaçmak - Friendz10

Dertlerimizde kaçmak kavramı aslında onları düşünmekten kaçmaktan ibarettir. Örneğin canınızı sıkan bir durum var ve çözemiyorsunuz. Bu durum sizin maddi bir probleminizle ilgili olsun. Maddi probleminizi çözmek için ne yapabileceğinizi düşünmek yerine kafadan atmayı ve eğlenmeyi seçerseniz burada dertlerinizden kaçmış olursunuz aslında. Ve bu sorunu çözemezsiniz. Bu sorunu çözemediğiniz sürece bu dert bitmez.

Dertlerimizden Kaçmak - Friendz10

Sizi rahatsız etmeyi devam eder. Ama siz büyük bir inatla yine dertlerinizden kaçmaya devam ederseniz işte o zaman burada karşınıza çıkacak olan tablo şöyle olacaktır. Bu bir kısır döngüdür. Her seferinde karşınıza daha feci bir şekilde çıkan maddi problem. Sizin o maddi problemi çözmek için deli gibi debelenip durmanız. Ardından bir yerlerden para bulup o problemi geçici olarak aşmanız. Ondan sonra yine karşınıza maddi bir problemin çıkması olacaktır.

Dertlerimizden Kaçmak - Friendz10

Bu problemi çözmek için aslında yapabileceğiniz en iyi şey daha çok para kazandıran bir mesleğe yönelmek olacaktır. Ama pek çok insan bunu nasıl yapabileceğini veya nasıl o aşamaya geçeceğini düşünmek yerine eğlenmeyi seçer. Yani dertlerimizi bitirmenin en iyi yolu değişim yaratmaktır. Ama insanlar değişimi nasıl yaratacaklarını düşünüp bu değişimin peşinden koşmak yerine eğlenmeyi seçerler, konuşmayı seçerler, dertlerinden kaçmayı seçerler. Ve bu yüzden ne gelişim gösterebilirler ne de dertlerinden kurtulabilirler. 

Yorumlar

  • katılıyorum

  • Çözümden uzaklaşmak kadar kötüsü yok

  • Çözmek en iyisidir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kim Olduğumuz

Kim Olduğumuz

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

Dünyaya Yetişme Paniği

Dünyaya Yetişme Paniği

Oyun Oynamayı Bırakmak

Oyun Oynamayı Bırakmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun