Ekim 05, 2024

Duygusal Boşluklar - Friendz10

İnsanların duygusal yapısı homojen olması gereken bir karışıma benzer. İçinde her bir duygudan dengeli ölçüde olmalıdır. Olmalıdır ki, hiçbirinin ne eksikliğini hissetsin ne de fazlalığından dolayı sorunlarla karşılaşsın hayatında. Lakin, böylesine bir dengeyi hayatta yakalamak neredeyse imkansızdır. Özellikle duygusal yapıda olan insanlar için böylesine bir dengeyi yakalamak imkansıza yakın olduğu gibi, aynı zamanda asla böyle bir dengenin yakalanamamasının da yarattığı problemler her zaman bu tarz insanların hayatında olacaktır.

Duygusal Boşluklar - Friendz10

Hayatın ilerleyen akışında, gerek yaşımızın gerekse yaşam koşullarımızın yaşadığı değişimler, insanlarda türlü türlü duygusal boşluklar yaratabilir. İnsanlar gençliğinde daha çok eğlenirken ve ilgi görürken bu tarz duyguların boşluğunu hissetmezler. Lakin yaş ilerledikçe bu tarz duyguların boşluğu daha da çok ortaya çıkar. Çünkü ilerleyen yaşlardaki insanların sosyal çevresi küçülebilir ve onlara gösterilen ilgi azalabilir. Bu sadece bir sürü örnekten bir tanesi. Veyahut da bir insanın yaşı ilerledikçe ailesiyle arası bozulabilir.

Duygusal Boşluklar - Friendz10

Ve bu da ailenin olmayışından dolayı bir duygusal boşluk yaratabilir. Bunun gibi daha pek çok örnek verilebilir. İradeli insanlar veyahut da duygusal yapıda olmayan insanlar, bu tarz boşlukların üstesinden bir şekilde gelebilirler. Lakin duygusal yapıda olan veya iradesi düşük olan insanlar, bu tarz duygusal boşlukların yarattığı sıkıntıların üstesinden kolaylıkla gelemezler ve duygusal boşluklar bir şekilde, devamlı olarak kullanılabilecek halde olur. Başka insanlar tarafından istismar edilebilir. Duygusal boşluklar kontrol edilemediği veyahut da üstesinden gelinemediği takdirde insanlar için çok büyük sıkıntılar yaratabilir. 

Yorumlar

  • Pek çok insan her daim zayıf kalacaktır

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Çelişkiler

Çelişkiler

Bazı İnsanlar Vefasızdır

Bazı İnsanlar Vefasızdır

Sürekli Erteleyen İnsanlar

Sürekli Erteleyen İnsanlar

Aradığımız Cevapların Karşımıza Çıkması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Çelişkiler

probiyotik

Elmaslar

bubble30
Nielawore

15 AYRI GÖRÜNTÜDEN OLUŞAN MOZAİK

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun