Eylül 16, 2024

Eğlencenin Doğru Kullanımı - Friendz10

Eğlence denilen kavram, insanları birbirine yaklaştıran en önemli kavramları da bir tanesidir. Şöyle düşünün, bir insanla oturup dertleşebilirsiniz. Bir insanla uzun süre zaman geçirmiş olabilirsiniz ama Bir insanla gerçekten eğlendiğiniz zaman, belki de hiç olmadığı kadar o insanla yakınlaşmış olursunuz. Bu sebepten dolayı, eğlence aslında iyi bir iletişim için kullanılabilecek en önemli kavramlardan bir tanesidir.

Eğlencenin Doğru Kullanımı - Friendz10

Ancak bir insanı eğlendirmek genellikle o kadar da kolay olmaz. Bunun için doğru bir ortam ve şarttır ve o insanı doğru anlamanız gerekir. Aynı mizah anlayışına sahip olmadığınız bir insanı eğlendiremezsiniz ya da aynı kültüre sahip olmadığınız bir insanı eğlendirmeyi başaramayabilirsiniz. Eğlence, mizah aslında içinde kültür ve zeka barındıran bir unsurdur ya da unsurlardır. Bir insanın öncelikle kültüre ve birazcık da zeka sahip olması gerekir insanları eğlendirebilmesi için.

Eğlencenin Doğru Kullanımı - Friendz10

Tabi bunu yaparken de kendini soyutarıya dönüştürmemesi gerekir. Eğer bir insan başkalarını eğlendirmeye çalışırken kendini soytarıya çevirirse, ki bu genellikle o insanla aynı kültürde veya zekâda olmadığınız zaman onu eğlendirmeye çalıştığınızda olur, o zaman eğlence sizin tarafınızdan kullanılan bir kavram olmaktan çok size zarar vermeye başlayan bir kavram olmaya başlar. Asla bir insan kendisini eğlencenin odak noktası yapmamalıdır.

Yorumlar

  • İletişim için kullanılabilecek en iyi faktör

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Doğayı Anlamak

Doğayı Anlamak

Öngörülemezliğin Tanımı

Öngörülemezliğin Tanımı

Herkes Kendinden Olanı İster

Herkes Kendinden Olanı İster

Dikkatin Çabuk Dağılması

Dikkatin Çabuk Dağılması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğayı Anlamak

probiyotik

Kiralık Diş

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun