Ekim 05, 2024

Uyumlu Olmak - Friendz10

Hemen hemen her insan hayatta kendisiyle uyumlu insanları arar ve kendisiyle uyumlu insanlarla bir arada olmak ister. Onlarla zaman geçirmek ister. Ancak burada uyum dediğimiz kavram neredeyse aynı anda nefes alıp aynı anda nefes vermeye kadar gidebilecek kadar ucu bucağı açık bir kavramdır. Uyumlu olmak denilince aslında akla gelen en ideal uyumlu olma kabramı, karşınızdaki insanın siz bir şeyi isteyip de daha bunu söylemeden onun da aynı şeyi istemesi olarak düşünebilir. Mesela sizin canınız o anda dışarı çıkmak istedi. Daha siz bunu söylemeden karşı tarafta hadi dışarı çıkalım diyebiliyor ise işte burada muhteşem bir uyumdan söz edilebilir.

Uyumlu Olmak - Friendz10

Yani tabi bunu demese bile siz dışarı çıkmaya teklif etseniz de o kabul etse bile uyumlu olmuş olurdunuz ama bunun en muhteşemi siz demeden karşı tarafın bunu söyleyebiliyor olmasıdır. Ya da bir insan düşünün. Sizi yalandan değil de gerçekten güldürebilen birisini. Sizin espri anlayışınızdan anlayan, sizin güldüğünüz şeylere gülebilen birisini. Veya sizi gerçekten güldürebilen, size gerçekten komik gelen şeyleri yapabilen birisini düşünün.

Uyumlu Olmak - Friendz10

İşte bu da bir uyum örneği olabilir. İnsanlar genellikle başka insanlara yalandan gülebilirler. Ama bir de sizi gerçekten güldürebilen bir insan olsa, sizi gerçekten neşelendirebilen bir insan olsa, bu da büyük bir uyum örneği olabilir. Gerçekten uyumlu birisini bulmak sizin için çok zor olabilir. Hatta hayattaki en zor şeylerden birisi bile olabilir. Ya da bunu bir başkasına hissettirmek bile çok zor olabilir ama belki de iyi bir iletişimin bir numaralı şartı uyumun maksimum dereceye çıkarılmasıyla olacaktır. 

Yorumlar

  • İnsanlar arası uyum duyguları harekete geçirebilir

  • ben uyumlu insanları çok severim

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Çelişkiler

Çelişkiler

Bazı İnsanlar Vefasızdır

Bazı İnsanlar Vefasızdır

Sürekli Erteleyen İnsanlar

Sürekli Erteleyen İnsanlar

Aradığımız Cevapların Karşımıza Çıkması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Çelişkiler

probiyotik

Elmaslar

bubble30
Nielawore

15 AYRI GÖRÜNTÜDEN OLUŞAN MOZAİK

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun