Temmuz 01, 2024

Uyumlu Ruhlar - Friendz10

Uyumlu ruh, ya da daha çok anlaşılır bir tabirle ruh ikizim gibi kavramlar, pek çok insan için bir insanın kendine çok benzeyen veya kendiyle uyum içinde olabileceği, diğer bir insanı aradığı ideal bir kavramdır. Her insanın bir ruh ikizi var mıdır veya böyle bir yaratılış var mıdır, bu konuda kesin bir kanıt bulunmamakla birlikte olaya akıllıca baktığımız zaman aslında ruh ikizi denilen şeyin insanın hayatında süreçten sürece değişen bir kavram olduğunu görebiliriz. Süreçten sürece derken de söylemek istediğim tam olarak şöyle bir şey. Bundan 10 yıl önceki halinizi bir düşünün. Bir de şimdiki halinizi bir düşünün. 

Uyumlu Ruhlar - Friendz10

Sizce 10 yıl önceki ruh halinizdeki ruh ikizinizle, şimdiki ruh halinizin ruh ikizi birbiriyle hemen hemen aynı mı? Başka bir insanda ihtiyacınız olan veya aradığınız özellikler birbiriyle aynı mı? Değil tabii ki. Emin olun 10 yıl sonraki halinizle de aynı olmayacak. Öyle olmadığı için aslında ruh ikizi denilen kavram da son derece saçma kalabiliyor. Çünkü ömür boyu süreceğini düşündüğünüz bir iletişim aslında sizin yaşamanızın belli süreçlerinde değişen bakış açınız ve ihtiyaçlarınızla çakıştığı zaman o iletişim ömür boyu sürmeyebiliyor. 

Uyumlu Ruhlar - Friendz10

Yani ruh ikiziniz yalan oluyor. Ancak insanlara bu kavramı, yani ruh ikizi kavramını, bu şekilde bir realiteyle anlattığınız zaman, size anlayacaklarını hiç zannetmiyorum. Çünkü pek çok insan anlık düşünür. O anki ruh ikizinin hayatı boyunca ruh ikizi olacağını zannedebilir. Ama işin esası öyle değildir. Ancak insanlar ruh ikizi kavramını bu şekilde zannettiğine göre, bu kavramın anlık da olsa belirli kazanımlara ulaşmak için kullanılmasının sanırım bir sakıncası yok. 

Yorumlar

  • Fazla hayalci

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Rahat Bırakmak

Rahat Bırakmak

Hisleri Tetikleyen Nedensellik - Friendz10

Hisleri Tetikleyen Nedensellik - Friendz10

Sorular İçinde Kaybolmak - Friendz10

Sorular İçinde Kaybolmak - Friendz10

İnsanların Amaçlarınızı Anlayamaması - Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Rahat Bırakmak

probiyotik

Semahın Yapıldığı Yer

bubble30
Nielawore

DÖNEN BUZ PARÇALARI

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun