Eylül 28, 2024

Acımasız Düzen - Friendz10

Acımasızlık dendiği zaman insanın aklına şiddet, vahşet, acı çektiren her türlü eylemin sebepsiz yere yapılması gelebilir. Ve tabii doğrudur ve bu bir acımasızlıktır. Ama günümüzde kendisine acımasızlık yapıldığını söyleyen pek çok kişiye baktığımızda aslında bu insanlar yaptıkları yanlışların bedelini ödedikleri zaman bedel ödeten kişiye karşı acımasız terimini kullanıyorlar. Ama doğru olan kişiden kişiye göre değilse de, kime sorsanız aklı başında birisi, yanlış yapan birisinin veya kötü şeylere sebep olan birisinin bunun bedelini ödemesi gerektiğini söyler.

Acımasız Düzen - Friendz10

O zaman bu da acımasızlık olmuyor. Buradaki acımasızlık kavramı ise, canı yanan kişinin canının yanmasından dolayı bir serdenişinden başka bir şey değildir aslında. Bir şeylerin bedelini ödeyecek olmak ve bunu bilmek, insanların bedel ödetecek kadar sert olan karaktere acımasız demesine sebep olur.

Acımasız Düzen - Friendz10

Pek çok insan yaptığının yanlış olduğunu bilse bile, kendi hazları ve zevkleri uğruna, pek çok yanlışı yapma eğilimine sahiptir. Ve bunu yaparlar. Ancak bunun bedelini ödemek istemezler. İşte bunun bedelini ödeten kişi de acımasız olur. Peki, soruyorum. Bedel ödeyen acımasız bir düzen mi, yoksa kendi hazları uğruna, her şeyi yapabilen insanlara müsamaha gösterilen, gevşek bir düzen mi? Seçim sizin. 

Yorumlar

  • çok keskin çizgiler istemem ben

  • Gerçeğe yaklaştıkça acımasızlık artıyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kalabalıklar İçinde

Kalabalıklar İçinde

Aynı Anda Birden Fazla Şeyi Yapamamak

Aynı Anda Birden Fazla Şeyi Yapamamak

Yapmadan Önce Hayal Etmek

Yapmadan Önce Hayal Etmek

Teknolojinin Dikkat Dağıtan Tarafı

Teknolojinin Dikkat Dağıtan Tarafı

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kalabalıklar İçinde

probiyotik

Korsanlıktan Osmanlı Amiralliğine

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun