Ekim 18, 2024

Aklı Çalıştıran Sohbetler - Friendz10

Aklı çalıştıran sohbetler, bilimsel konular, siyasi konular, politik konular, genellikle olgunluk ve büyüklük göstergesi olarak kabul edilen konulardır. Bu tarz konuları konuşabilen ve doğru konuşabilen insanlar, toplumda bilgili, kültürlü insan olarak adlanabilirler. Ancak bu tarz sohbetlerin, o sohbetin yapıldığı grup açısından aslında manevi bir zararı vardır. O zarar ise ortama gereğinden fazla bir ciddiyet katmasıdır. Bu ciddiyet konusu ise insanların aslında birbiriyle olan samimiyetini, kaynaşmasını ve duygusal sohbetlerin oluşmasını engelleyen bir konudur.

Aklı Çalıştıran Sohbetler - Friendz10

Yani şunu kabul edelim, eğer eğlenmek istiyorsa insanlar ya da o anı yaşamak istiyorlarsa ciddi konulardan uzak durmaları gerekir. Ancak inatla ciddi konuları konuşmak isteyen insanların herhangi bir ortamda gerçekten eğlenebilme şansları pek fazla yoktur. Ha tabii bazı insanların mizah anlayışı o kadar yüksektir ki ciddi konuların içinden bile eğlence çıkarabilir. Ama genele baktığımız zaman ciddi konular ortamın eğlencesini öldüren konulardır. 

Aklı Çalıştıran Sohbetler - Friendz10

Bu sebepten dolayı her konunun konuşulacağı bir yer olması gerçeğini kabul etmemiz lazım. Her konudan bir şekilde konuşabilir olmamız lazım. Gerek eğlenceli konular olur, duygusal konular olur veya ciddi konular olur. Ancak bunların yerini ve zamanını iyi biliyor olmamız lazım. Eğer tüm bu konuları doğru yerde ve doğru zamanda konuşabilirsek, iletişimde istediğimiz verimi ve amacı aslında almış oluruz. Öteki türlü ise akıl çalıştıran sohbetlere. Aklın çalışmaması gereken ortamlarda yaptığınız zaman ortamı boğmaktan başka bir işe yaramazsınız. 

Yorumlar

  • Her zaman akıllıca sohbetler yapılmamalı

  • Kaliteli insanlar ile yapılan sohbettir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Birlikte

Birlikte

İradenin Kaderimizi Değiştirmesi

İradenin Kaderimizi Değiştirmesi

Çocukluğumuzun Bizi Oluşturması

Çocukluğumuzun Bizi Oluşturması

Heyecanın Artması

Heyecanın Artması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Birlikte

probiyotik

Kızılderili Dansçılar

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun