Eylül 08, 2024

Arasını Tutturamamak - Friendz10

Herhangi bir konuda ölçülü veya dengeli olmak bazen son derece sıkıntılı bir durum olabiliyor. Bunu bir örnekle anlatırsam diyelim bir yolda gidiyorsunuz. Arabayla gidiyorsunuz. Bu arabayla gittiğiniz yolda normal hız sınırı veya gitmeniz gereken hız 100 km diyelim. İşte arası dediğim kısım tam o 100 km oluyor. Siz ise bir türlü 100 km'de gidemediğinizi, ya 50 km'de ya da 200 km'de gittiğinizi düşünün. Ama bir türlü araya gelemiyorsunuz.

Arasını Tutturamamak - Friendz10

İşte arasını bulamamaktan kastettiğim veya tutturamamaktan kastettiğim tam olarak böyle bir şey. Araba Örneği çok basit olduğu için, bir de daha soyut kavramlardan önlük edelim. Çünkü soyut kavramlarda arasını tutturmak çok zorlaşıyor çünkü ölçemiyorsunuz. Diyelim ki, karşınızda ciddi bir insan var. Bu ciddi insanla konuşmaya çalışıyorsunuz.

Arasını Tutturamamak - Friendz10

Ancak konuşurken ne kadar ciddi olmanız gerektiği sizinle veyahut da sizin ne kadar konu içinde gülebilmeniz gerektiği, ne zaman gülmeniz gerektiği, bazen karşınızda çok ciddi bir insan varsa problem olabiliyor. İşte ölçemediğiniz bir durumda arasını tutturmak çok ama çok zor olabiliyor. Bu sebepten dolayı, deneme yanılma, tecrübe edinme, ve bunun gibi konularda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor ki, söz konusu olan soyut kavramda dengeli noktayı bulabilelim. Yoksa bulmak çok ama çok zor olabiliyor.

Yorumlar

  • iletişim kurmak gerçekten zor

  • Dengeli ve dingin olmak önemli

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kim Olduğumuz

Kim Olduğumuz

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

Dünyaya Yetişme Paniği

Dünyaya Yetişme Paniği

Oyun Oynamayı Bırakmak

Oyun Oynamayı Bırakmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun