Dünya üzerinde yapılabilecek pek çok iş var. Bu işlerden bazıları veya aralarında sadece belli sayıda olanları statü açısından ön plana çıkabiliyor. İşte yöneticilik de statü açısından öne çıkan işlerden birisi aslında. Ancak pek çok yönetici sadece birer yönetici olduğunu ve sadece bir iş yaptığını bazen unutabiliyor. Ve bu unutma hali bir yönetici için son derece büyük bir kayıp. Çünkü yöneticilik de aslında sadece bir iştir.
Tıpkı doktorluk gibi, avukatlık gibi, marangozluk gibi, çöpçülük gibi yalnızca bir iştir. Yöneten kişi de aslında sadece yöneticilik yapıyordur. Ama bu durumu değiştirebilen bazı olaylar yaşanabilir. Birincisi, yöneticiler yönetici olduklarını unutabilirler. Çünkü yöneten birisi kendini ister istemez güçlü hissedecektir. İkincisi, bazen yönetilenler, kendini yönetenleri olağanüstü haklar verebilirler. Ve bu haklar yöneteni gereğinden fazla bir güç içine sürükler.
Ve bu güçte yöneten kişinin kendini kaybetmesine sebep olabilir. Güç yüzünden zehirlenebilir. Bu durumda geldiğimiz noktada aslında son derece kötü bir duruma sürüklenmiş oluruz. Hem yönetilenlerin hem de yönetilenlerin yapabileceği en doğru şey yöneticiliğin ve liderliğin sadece bir iş olduğunu unutmamaları gerektiğidir.
Yorumlar
Yöneticilik kutsal değildir, sadece zor bir iştir
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız