Her insanın sorunları vardır. Kimisinin daha az sorunu vardır, kimisinin daha çok sorunu vardır. Ancak bir insanın bu hayatta, kendine yapabileceği en büyük kötülüklerden bir tanesi, başkalarının sorunları için yaşayır hale gelmektir. Başkalarının sorunları için yaşamak. Buradan, insanlarla birlikte ağlayıp, birlikte gülme gibi bir kavram çıkartmanıza gerek yok. Sevdiklerinizle tabii ki de birlikte gülüp birlikte ağlayabilirsiniz. Benim burada kastettiğim şey, bir insanın sürekli olarak yaygılı negatif enerjiyi bir pil gibi içinizde defolamanızla ilgilidir. Bunu şu şekilde düşünebilirsiniz. Diyorum ki, sizin sürekli negatif olaylar yaşayan, sürekli kötü şeylerden bahseden bir arkadaşınız olsun.
Siz de iyi niyetinizden dolayı ya da karşı tarafa ayıp olmasın düşüncesinden dolayı bu insanı dinliyorsunuz. Bu insanın dertlerini dinleyip ona çözümler bulmaya çalışıyorsunuz. Bu size birkaç tane şeyi kaybettirir. Birincisi, kendinize ayırabileceğiniz değerli zamanı, kendi sorunlarınızı çözmeye arabileceğiniz değerli zamanı ve enerjiyi başka birisi için harcamış olursunuz. Kendinizden tüketmiş olursunuz.
Size kaybettirebileceği ikinci şey ise, başkalarının bütün o kötü düşüncelerini, kötü enerjisini ve bütün o pisliği kendinize almak sizi yoracaktır. Sizi de zamanla o insan gibi yapacaktır. Buna izin vermemelisiniz. Başkalarının sorunları için yaşamamalısınız. Çünkü sizin de sorunlarınız var ve her insan kendi sorunlarını çözebildiği kadar iyi yaşamayı hak eder aslında. Eğer birisinin sorunları varsa, inanın bu o kişinin o sorunları çözmemiş olmasından kaynaklanmaktadır. Sizin suçunuz değildir. Kimsenin suçu değildir. Bireyin tamamen kendi suçudur.
Yorumlar
Başkalarının sorunları için yaşayamayız
çok yorucu gibi
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız