Eylül 08, 2024

Bilgisizce Yaşanan Gelişim - Friendz10

Gelişmek aslında akla geldiği gibi kitap okumak, eğitim almak veyahut da kendimizi teorik bilgilerle doldurmaktan ibaret değildir. Gelişim geniş bir yer fazledir. İçinde pratik bilgiler, tecrübeler, teorik bilgiler ve sizin kendinizle ilgili olan durumunuzu da barındırabilir. Burada önemli olan durum aslında gelişimin teorik bilgiye dayanarak ve bu teorik bilginin doğru bir şekilde pratiğe dökülmüş haliyle yapılmasıdır.

Bilgisizce Yaşanan Gelişim - Friendz10

Eğer herhangi bir konuda yeterince bilgi olmadan sadece pratik kazanımlarla ilerlemeye çalışırsanız belki gelişebilirsiniz ama uzun vadede bu sizin zararınıza olabilir. Şöyle düşün. Siz bir bina yapmak istiyorsunuz ve aslında pratikte her insan bina yapabilir. Yeter ki yerinizde tuğla, harç, cam ve kapı olsun. Ancak siz inşa etmek hakkında teorik ve teknik bilgiye sahip değilseniz yaptığınız binanın günün sonunda ne kadar sağlam olabileceğini veya ne kadar iyi olabileceğini bir düşünün.

Bilgisizce Yaşanan Gelişim - Friendz10

Günün sonunda yaptığınız bina sizin tepenize çökebilir. Çünkü cahilce bir şekilde bilmeden o bina yapmışsınızdır. İşte herhangi bir konuda bilmeden cahilce bir şekilde ilerleme kaydetmek, gelişmek ve bir şeyler yaratmak, günün sonunda sizin tepenize yıkılacak bir sistem veya yapı kurmanıza sebep olabilir. Buradan zararlı çıkan ise en çok siz olursunuz. 

Yorumlar

  • Sonunda çöküş kaçınılmazdır

  • O yapı yıkılır

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kim Olduğumuz

Kim Olduğumuz

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

Dünyaya Yetişme Paniği

Dünyaya Yetişme Paniği

Oyun Oynamayı Bırakmak

Oyun Oynamayı Bırakmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun