Eylül 17, 2024

Bireysel Güç İradenin Sonucudur - Friendz10

Bugün güçle ilgili veya en azından bireysel güçle ilgili pek çok söylenen şey var. Sizi güçlü yapmanın bilmem kaç tane yolu ya da güçlü insanlarla ilgili bilmem kaç tane özellik gibi. Peki bunların kaç tanesi doğru olabilir ki yani sadece hayatta birkaç insanın veya çok az sayıda insanın sahip olduğu bir gücü ulaşmak sadece birkaç adımda uygulanabilecek bir yolundur veya bir süreç midir? Aslında kavram ne kadar basit gözükse de uygulaması bir o kadar da zordur. Şöyle düşünün çok güçlü bir adam bir sürü ağırlık kaldırabiliyor, vücudu iyi görünüyor, sağlıklı. Peki o insanı o noktaya getiren süreç sizce ne kadar sürmüştür veya o insan o süreci ne kadar zaman boyunca devam ettirerek ne kadar zaman boyunca çabalayarak, yeri geldiğinde de savaşarak, çalışarak o haline erişmiştir, o güce erişmiştir.

Bireysel Güç İradenin Sonucudur - Friendz10

Belki yıllarını harcamıştır ama o hale o şekilde gelmiştir. Peki bir insanın herhangi bir konuya yıllarını harcamasını sağlayan şey nedir? Tabii ki de iradesidir. Bu sebepten dolayı güç dediğimiz kavram aslında birkaç adımla ulaşabilecek bir sonuç değildir. Sizin iradenizin bir sonucudur. Çok ama çok uzun bir zaman bir hedef için veya bir amaç için çabalamanız gerekebilir. Bu amaç sonunda siz hep güç getirebilir. Ama bu birkaç adımda olacak ve kısa süreli bir şey değildir. Büyük bir irade ile ve çabayla belki uzun süre boyunca savaşmanın bir sonucudur. İnsanın bireysel bir gücü kavuşmasın. İşin daha da feci ve trajik yanı insanlar bazen çalışsalar da savaşsalar da uzunca bir süre kazanamayabilirler. Bir de olayın kazanma boyutu var. 

Bireysel Güç İradenin Sonucudur - Friendz10

Yani siz çok çalıştınız ya da çok savaştınız diye bir şeye hak etmeniz garanti değildir. Sadece yüksek ihtimalle kazanırsınız veya sonunda bir şeylere ulaşırsınız. Ama dediğim gibi kazanmak bile her zaman garanti değildir çünkü hayatın içinde bir garanti yoktur. Buradan sadece şu sonucu söyleyebilirim kim insan bir amaca bir yılda ulaşırken belki de başka bir insan 5 yılda ulaşır. Ama sonunda ulaşır. Ancak bazı şeylere insanın yetenekleri müsade etmez. Örneğin kör bir insan ne kadar çalışırsa çalışsın ressam olamaz. Bazı şeyleri gerçekten ne yaparsak yapalım yapamayız. Ama sağlam bir iradeyle bireysel bir güce çok yüksek ihtimalle ulaşırız.  

Yorumlar

  • İradeli olup çabalayanlar sonunda bir güce ulaşırlar

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Doğayı Anlamak

Doğayı Anlamak

Öngörülemezliğin Tanımı

Öngörülemezliğin Tanımı

Herkes Kendinden Olanı İster

Herkes Kendinden Olanı İster

Dikkatin Çabuk Dağılması

Dikkatin Çabuk Dağılması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Doğayı Anlamak

probiyotik

Kiralık Diş

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun