Eylül 08, 2024

Çabalarımızın Sonucunu Görmek - Friendz10

Herhangi bir konuda gösterdiğimiz çabanın, verdiğimiz çalışmanın karşılığını görmek bazen yıllar bile sürebilir. Önleyin çalışırsınız, çalışırsınız, yıllarca çalışırsınız ve yıllarca çalıştıktan sonra üzerinde çalıştığınız şehir neyse onun karşılığını alırsınız. Bazen ise çalışmalarınızın karşılığını anlık olarak görebilirsiniz. Ancak ne anlık olarak gördükleriniz ne de yıllar sonra gördükleriniz arasında aslında kavramsal olarak pek bir fark yoktur. İkisi de sonuçtur, ikisi de başarıdır.

Çabalarımızın Sonucunu Görmek - Friendz10

Önemli olan sonuç en kısa zamanda görebilmektir çünkü o zaman kaybetmemiş olursunuz. Şöyle düşün, herhangi bir konuya yıllarınızı harcadığınızı bir düşünsenize, o neca zaman kaybına elde ettiğiniz sonuç diyecek midir? Muhtemelen çok büyük bir şey değilse değmeyecektir. Yani uzaya falan çıkmaya çalışmıyorsanız, ya da yeni bir şey yaratmaya, yeni bir elementi yaratmaya çalışmıyorsanız falan değmeyecektir. Bu yüzden en azından bireysel olarak hayatlarımızda çok uzun vadeli hedefler koymak genellikle mantıklı olmayacaktır. Çünkü zaten ne kadar yaşayacağız ki bu dünyada?

Çabalarımızın Sonucunu Görmek - Friendz10

Yetmiş yıl, belki seksen yıl. O da belki geleceğimizi de biz göremiyoruz, bilmiyoruz. Bu sebepten ötürü çok önemli olmadığı sürece, hayatımızda çok büyük bir değişiklik olmadığı sürece, sonucunu yıllar sonra görebileceğimiz bir çalışma yapmak veya biz de bu kadar zaman kaybettirebilecek bir çalışma yapmak, son derece saçma olabilir. Bir şey üzerinde çalışırken bunun değerlendirmesini bizim yapmamız gerekir. Zaman ve fayda değerlendirmesi en önemli şeylerden biridir. Zaman, emek ve fayda. Yani harcadığımız zaman ve verdiğimiz emek, ulaştığımız sonucu değecek mi değmeyecek mi? Bunun değerlendirmesi yapmak çok önemlidir işte. 

Yorumlar

  • Çok güzel bir süreç bence

  • Bazen uzun zaman alabilir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kim Olduğumuz

Kim Olduğumuz

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

Dünyaya Yetişme Paniği

Dünyaya Yetişme Paniği

Oyun Oynamayı Bırakmak

Oyun Oynamayı Bırakmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun