Ekim 06, 2024

Düşük Mizah Seviyesi - Friendz10

Bir insanı sosyal bir ortamda kötü noktayı sürecek özelliklerden birisi kesinlikle kötü bir espri yeteneğine sahip olmasıdır. Bir insanın esprileri kötüyse, mizah seviyesi düşükse, yapabileceği en iyi şey muhtemelen espri yapmamak olacaktır. Çünkü kötü espri insanları o kişiden genellikle soğutan bir süreç oluşturacaktır. Espri aslında ne kadar iyi olursa insanları size o kadar çekeceği gibi, ne kadar kötü olursa da insanları sizden o kadar uzaklaştıracaktır.

Düşük Mizah Seviyesi - Friendz10

Esprinin böyle ilginç bir etkisi vardır. Kalitesiyle etkisi doğru orantılıdır. Kalitesizliğe de etkisi doğru orantılıdır. Her halükarda bir etki gösteren, ama kötüsünün son derece olumsuz etkiler gösterdiği bir şeydir mizah, espri. Bazı insanlar kötü esprileri de soğuk esprileri sevebilir ama bu onunla aranızda olan bir komedidir. Bunu gelip de toplu bir ortamda yapmaya kalkarsanız muhtemelen insanlar size hoş bir gözle bakmayacaktır.

Düşük Mizah Seviyesi - Friendz10

Esprinin böyle kötü bir yanı da olduğundan bir insan eğer espri yapmayı bilmiyorsa veya beceremiyorsa en iyisi bunu yapmamasıdır. Yaptıkça insanları kendinden soğutur. Yani kötü espri yaptıkça başkalarını kendinden soğutup kendi sosyal durumunu aşağı çekecektir. Espri iyi yapıldığı takdirde insanı yukarı çeken bir şeydir. Kötü yapıldığı takdirde ise aşağı çeken bir şeydir. 

Yorumlar

  • Yoran bir durum olabilir

  • Ya iyi espri yapılmalı ya da hiç yapılmamalı

  • yaptığım espri boşa gidince çok üzülüyorum

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Hızın Önemi

Hızın Önemi

Uykusuzluğun Yarattığı Dikkat Dağınıklığı
Uyarılara Önem Vermek

Uyarılara Önem Vermek

Mantık Yaratmak

Mantık Yaratmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hızın Önemi

probiyotik

Antik Yunan'ın İlginç Mitolojisi

bubble30
Nielawore

MOSAIC OF 15 DIFFERENT IMAGES

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun