Eylül 08, 2024

Düşünsel Alt Yapı Oluşturmak - Friendz10

Herhangi bir konuda hiçbir tecrübeniz olmadığını hayal edin veyahut da çok az tecrübeye sahipsiniz. Lakin bu konu hakkında bir sürü bilgi ve gözleme de sahipsiniz. Hatta bilgi ve gözleminiz öyle bir boyuttadır ki, başka insanların konu hakkında pratikte yaşadığı konusunda detaylı bilgilere bile sahip olabilirsiniz. İşte bu şartlar altında yaşamadığınız bir konu hakkında sürecin nasıl ilerleyeceği konusunda düşünsel bir altyapı oluşturabilirsiniz. Düşünsel altyapıda yaşamadığınız bir olayı zihninizde, elinizde bulunan bilgiye, gözleme ve az tecrübeye göre ve başkalarının tecrübelerine göre simüle edebilir ve sizin bu olayı nasıl yaşayabileceğiniz hakkında bir öngörü oluşturabilirsiniz. 

Düşünsel Alt Yapı Oluşturmak - Friendz10

Tabi ki de yaşamış olmakla yaşamamış olmak arasındaki fark tekrardan göze çarpacaktır ve zihninizde oluşturduğunuz simülasyonda kaçınılmaz olarak hatalar olacaktır. Ancak iyi bir zihinsel altyapı, düşünsel altyapı içinde aslında pratiğe çok yakın zihinsel altyapı oluşturabilirsiniz. Lakin zihinsel altyapının iyi bir yanı veyahut da bir riski vardır. Burada da zihinsel altyapının iyi ve kaliteli oluşturulması veyahut da kötü ve kalitesiz oluşturulması ile ilgili bir risk vardır.

Düşünsel Alt Yapı Oluşturmak - Friendz10
Eğer kötü bir zihinsel altyapı oluşturur ve bu zihinsel altyapıya göre yaşamadığınız bir olayda önünüze çıkacakları öngörerek hareket etmeye kalkarsanız, burada muhtemelen ağır başarısızlıklar ve bedeller ödeyebileceğiniz bir durum içinde kendinizi bulabilirsiniz. Ancak iyi ve kaliteli bir zihinsel altyapı oluşturabilirseniz, burada içinde yaşadığınız olayda hızlı ilerleyebilir ve çok kısa zamanda büyük kazanımlara ulaşabilirsiniz. Önemli olan şey, iyi bir zihinsel altyapı ile kötü bir zihinsel altyapı arasındaki farkı ayırt edebilmek, iyi bir zihinsel altyapıya nasıl ulaşacağımızı bilmek ve her seferinde iyi bir zihinsel altyapıya ulaşabilmektir. Olayı zihnimizde gerçeğe en yakın şekilde simüle edebilmektir. 
 
 
 

 

Yorumlar

  • bu çok önemli

  • Kendimize yapabileceğimiz en iyi yatırım

  • Zor durum

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kim Olduğumuz

Kim Olduğumuz

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

Dünyaya Yetişme Paniği

Dünyaya Yetişme Paniği

Oyun Oynamayı Bırakmak

Oyun Oynamayı Bırakmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun