Eylül 08, 2024

En İyi Yöntemi Bulmak - Friendz10

Herhangi bir konuda en iyi yöntemi bulmak söylenişte kulağa ne kadar kolay gelse de pratikte son derece zor bir durumdur. Bunun sebebi ise herhangi bir şeyi yapabilmenin binlerce, belki de yüzbinlerce yolunun olabilmesidir. Şöyle düşünün, A noktasından B noktasına gitmek istiyorsunuz. Kaç farklı yolla, kaç farklı şekilde gidebileceğinizi bir düşünsenize. Sizce en doğru yol hangisi olurdu? Bunun cevabını bulmak biraz zor çünkü doğru ve yanlış kavramları kişiden kişiye ve durumdan duruma göre değişebilir.

En İyi Yöntemi Bulmak - Friendz10

O zaman şöyle bir soru sorayım size. Sizin o anki durumunuza göre en doğru yol ne olurdu? Veya yapmak istediğiniz, amaçladığınız şeye göre en doğru yol ne olurdu? İşte onca yol içinden en doğrusunu bulmak bir sürü deneme yanılma, bir sürü çabalama, bir sürü zaman gerektirebilir.

En İyi Yöntemi Bulmak - Friendz10

Şöyle düşünün, Edison'un ampulü bulana kadar bin tane deneme yaptığı süreniz ve o bin denemenin hepsi hatalıydı. Bin denemeden sonraki denemelerini de bulabildi. Tabi bu biraz abartılı bir sayı olabilir ama bu bize şunu gösterir. Ampulün yanmasını sağlayacak doğru yöntemi bulana kadar bir sürü yanlış deneme yaptı. İşte o ampulün yanmasını sağlayacak, bize ışığı verecek olan o ampulü bulmak doğru şekilde bir yöntemdir. Doğru yöntem çok çileli bir yoldur. Amacımıza biz ulaştıracak olan yöntem ve onu bulmak çok çileli bir yol olabilir. Ama pes etmemek en iyisidir.  

Yorumlar

  • Bazen çok zahmetli bir süreç olabilir

  • Gerçekten çok zor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kim Olduğumuz

Kim Olduğumuz

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

Dünyaya Yetişme Paniği

Dünyaya Yetişme Paniği

Oyun Oynamayı Bırakmak

Oyun Oynamayı Bırakmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun