Eylül 08, 2024

Enerji Patlaması Yaşamak - Friendz10

Bugün, pek çok insana enerjik hissettiğini sorsanız veya ne kadar enerjisi olduğunu sorsanız, size muhtemelen çok enerjik olmadığını veyahut da hayatın kendisinin çok yorduğunu söyleyecektir. Aslında bu, insanın kendi içinde yaşadığı bir yanılgıdan ibarettir. Çünkü dışarıda gözdüğünüz insanların belki de %90'ı, hatta %99'u kendi potansiyelini zorlamamıştır veya ulaşmamıştır bile. Sadece anlık olarak yorgunluk hissine kapıldığı zaman, yorulduğunu zannedip geri çekiliyordur. Ancak hayatta enerji patlaması yaşayacağımız anlarda mümkündür. Şöyle düşünün. Normalde harcadığınız günlük enerjinin bir bölümünü uzun süre harcamadığınızı düşünün. 

Enerji Patlaması Yaşamak - Friendz10

Örneğin, günde 8 saat çalışıyorsunuz. Kendinizi 8 saat çalışacak şekilde aslında programlamışsınız. Bir de öyle bir an düşünün ki, hiç çalışmadığınız bir an hayal edin. Günlerce, haftalarca hiç çalışmıyorsunuz. Böyle bir durumda kendinizi hala yorgun hisseder miydiniz? Aslında hissetmezdiniz. Şimdi bunun sebebini düşünecek olursanız, ilk başta aklınıza gelen şey zaten hiç çalışmıyor. Neden yorgun olayım olacaktır. Ama bunun esas sebebi ise, aslında eskiden yaşadığınız tempoyu ve alışkın olduğunuz tempoyu şimdi yaşamadığınız için enerji dolu olmanız olacaktır. 

Enerji Patlaması Yaşamak - Friendz10

Biri de şöyle düşünür. Günde 16 saat çalışıyorsunuz ve aylarca bu tempoya alışmışsınız, bu tempoda gitmişsiniz. Bir anda günde 8 saatlik bir çalışma temposuna düşseniz, bu sizi yorar mıydı? Size bir şey söyleyeyim mi? Hiçbir şekilde yormazdı. Çünkü, siz 16 saat çalışmaya alıştığınız ve vücudunuz o şekilde adapte olduysa, bir anda 8 saatlik çalışmaya düşerseniz, yine enerji patlaması yaşarsınız. Burada önemli olan şey, kendinizi nasıl şartladığınız ve nasıl programladığınızdır. İnsan zorladıkça daha zor şartlara alışan bir canlıdır. En azından benim gözlemim bu şekilde oldu. 

Yorumlar

  • Tempomuzu azaltmak bizi daha enerjik yapabilir

  • ay bazen bende de oluyor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kim Olduğumuz

Kim Olduğumuz

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

Dünyaya Yetişme Paniği

Dünyaya Yetişme Paniği

Oyun Oynamayı Bırakmak

Oyun Oynamayı Bırakmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun