Eylül 08, 2024

Görüntü Yanıltabilir - Friendz10

Günümüzde dünya, hızlı kararlar almamızı ve bu kararları hemen hayata geçirebilmemizi gerektirebilen bir hal almış durumda. Bu, tüketim içinde geçerli hale geldi. Siz bir ürün almak isterken veyahut da bir şey tüketmek isterken, onu açıp da yolda da bakacak şansınız pek olmuyor. Çünkü yapacak başka işleriniz var. Uğraşmanız gereken başka konular var. Bu yüzden tüketeceğiniz şey her neyse hemen onu alıp işinize devam etmeniz gerekiyor.

Görüntü Yanıltabilir - Friendz10

İşte burada da hızlı bir karar almak için en etki bir yolun aslında görüntü olduğunu biliyoruz. Her şeye baktığınızda görüntüsü güzelse veya hoşsa hemen alıp tüketilebilir hale gelebiliyor. Ama buradaki en büyük problem aslında görüntünün mücevher bir karar alma aracı olması ve onu insanı pek iyi derecede yanıltabilecek olmasıdır. Ayrıca pek çok insan bir şeyleri içeriğine okuyup bunu analiz edip onu anlayacak kapasitede değildir.

Görüntü Yanıltabilir - Friendz10

Bu yüzden hızlı bir karar vermek adına kendi güdülerine güvenip hemen görüntüsüne bakma yolunu seçebiliyor. Bu sebepten dolayı görüntü günümüzde bir tuzağa dönüşmüş durumda. Bu tuzağa düşmemek için yapabileceğimiz en akıllıca hamle genellikle ne olursa olsun ilk başta görüntüye bakmadan iyi bir araştırma yapmaktır. İyi bir araştırma size görüntünün ötesinde doğru bir kararı vermenin sağlayabilir.

Yorumlar

  • İnsanlar fena kandırılıyor

  • GÖRSEL SATMAZ

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kim Olduğumuz

Kim Olduğumuz

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

Dünyaya Yetişme Paniği

Dünyaya Yetişme Paniği

Oyun Oynamayı Bırakmak

Oyun Oynamayı Bırakmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun