Eylül 08, 2024

Gücün Ölçülebilir Yanı - Friendz10

Güç dediğimiz kavrama baktığımız zaman genellikle karşımıza ölçülemeyen pek çok faktör çıkabilir. Örneğin siz bir insanın kas gücünü nasıl ölçebilirsiniz tam olarak? Bir insan şu kadar kas gücündedir diyebilir misiniz diyemezsiniz? Bunu ölçebilmeniz için araştırmanız, deneme yanılma yapmanız ve pek çok farklı örneği kıyasladıktan sonra bir ölçü birimi oluşturmanız gerekir. Bunu yaparak güç ölçümü yapabilirsiniz ve yaptığınız zaman ise bunun size kazanımları son derece yararlı olacaktır. En büyük kazanım ise kimin sizden daha güçlü olup kimin sizden daha güçsüz olduğunu anlayabilirsiniz.

Gücün Ölçülebilir Yanı - Friendz10

Kimin sizden daha güçlü olduğunu anladığınızda ise, aradaki güç farkını ölçebilir ve yeterli düzeyde güçlenerek herhangi bir rakibinize meydan okuyabilir hale gelebilirsiniz. Veya kimin sizden daha güçsüz olduğunu bilerek kimlerin size karşı meydan okuyamayacağını da bilirsiniz veya meydan okuduğu zaman baş edip edemeyeceğinizi de bilirsiniz. Gücü ölçebilmek size büyük bir avantaj, büyük bir bilgi getirir. Bazı güç unsurlarını ölçmek mümkünken bazıların ölçmek ise maalesef ki mümkün değildir. Örneğin siz bir insanın öfkesinin veya hırsının ona verebileceği gücü ölcemezsiniz.

Gücün Ölçülebilir Yanı - Friendz10

Öfkeli bir insanın neler yapabileceğini tam olarak ölcemezsiniz sadece tahmin edebilirsiniz. Ama siz bir insanın ya da şöyle diyeyim siz bir ordunun kaç tane silahı olduğunu aşağı yukarı bilebilir ve savaşta neler yapabileceğini kestirebilirsiniz. Verdiğim örnek ordu gibi bir yapı için veya öfkeli bir insanın durumu için, basit kaçsa da demek istediğim şeyi sanırım anlatabilmiştir. Güç ölçülebildiği kadarıyla doğru orantıda kişiye büyük yararlar sağlar. Güç ölçülmü yapılmadan girişlen bir olay ise bir kişinin felaketi olabileceği gibi zaferi de olabilir, belirsizdir. Ölçülebilen her zaman için daha faydalı olacaktır.

 

 

 

Yorumlar

  • Son derece önemlidir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kim Olduğumuz

Kim Olduğumuz

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

Dünyaya Yetişme Paniği

Dünyaya Yetişme Paniği

Oyun Oynamayı Bırakmak

Oyun Oynamayı Bırakmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun