Eylül 08, 2024

Günlük Rutinler Oturtmak - Friendz10

Bir insanın belli bir amaca yönelmek konusunda beynini geliştirebileceği ya da kendini disipline etmek konusunda yine beynini geliştirebileceği, bünyesine alıştırabileceği en iyi etkinliklerden birisi kendisine günlük rutinler oluşturmak ve onları her gün yapmaktır. Veyahut da iki günde bir rutin oluşturuyorsa, iki günde bir onu sürekli yapmaktır. Burada rutinde önemli olan şartlar, saati, sayısı ve belirlenen saat ve sayıda her gün yapılıyor olmasıdır veya belirlenen günlerde yapılıyor olmasıdır. 

Günlük Rutinler Oturtmak - Friendz10

Günlük rutinlerimizi her gün yapmak büyük veya küçük fark etmez. İnsanın belirli bir şeyleri tekrarlaması ve bunu sadece rutini yapmak için bile olsa bir amaç uğruna yapıyor olması, ilerleyen zamanlarda daha büyük amacı olan şeyleri yapmasını sağlar. Tabii aklımıza şu soru gelebilir. Hayatımız boyunca zaten bu tarz şeyleri yaptık. Okula gitmek bu tarz bir rutindi bizim için ya da sınavlara girmek.

Günlük Rutinler Oturtmak - Friendz10

Böyle bir rutin zaten insanı yeterince geliştirdi, okula gitmek gibi. Ama okula gitmek haricinde başka şeyler de yapabilirsiniz. Çünkü o sizin kendinize koyduğunuz bir amaç değildi. Okula gitmek size dayatılan bir zorunluluk gibiydi. Amacının bile ne olduğunu bilmiyordunuz. Hiçbirimiz bilmiyorduk, daha çocuktuk çünkü. Burada önemli olan şey size dayatılan bir şeyi yapmak değil, sizin kendinize koyduğunuz bir amaca gitmeniz veya kurala uymanızdır. Bu sizi daha çok geliştirecektir. 

Yorumlar

  • İnsanın kendisini disipline etmesini sağlar

  • ay günlük rutinleri çok severim

  • En çok kitap okuma rutinimi severim.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kim Olduğumuz

Kim Olduğumuz

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

Dünyaya Yetişme Paniği

Dünyaya Yetişme Paniği

Oyun Oynamayı Bırakmak

Oyun Oynamayı Bırakmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun