Temmuz 08, 2024

Güvenilir Birisi Olmak - Friendz10

Her türlü bilgiye ulaşmanın veyahut da her insan hakkında bir şey bilmenin anahtarlarından birisi güvenilir bir insan olmaktır. Güvenilir bir insan olmak, sır tutabilmek, gizli olması istenen şeyleri sızdırmamak, dedikodu yapmamak, yani birazcık çenesiz, sıkı biri olmaktan geçer. Tabii ki de burada kastettiğim güven kavramı, sosyal ilişkilerdeki güven kavramıdır. Güven kavramının farklı yansımaları da vardır tabii. Mesela, bir iş yapıyorsanız, zamanınıza ve verdiğiniz söze sadık olmanız beklenir. Bu bir güven işaretidir.

Güvenilir Birisi Olmak - Friendz10

Ama mesela sosyal ilişkilere geldiği zaman, burada önemli olan konu, çenenizi sıkı tutmaktan geçer aslında. Bu gerçekten çok önemli bir kavramdır. Bu izlenimi verebilmek bile size çok büyük artılar kazandırabilir. Çünkü pek çok insan aslında iradesiz olduğu için bir sürü yasak denilebilecek şey yapar. Ama bunların bilinmesini istemezler. Lakin siz çenesiz, sıkı biri olursanız, bunları bilme şansına da sahip olursunuz. Çenesi sıkı ve güvenilir birisi olmak size gizli bilgileri getirir. 

Güvenilir Birisi Olmak - Friendz10

Gizli bilgiler ise size muhteşem bir yumuşak güç unsuru getirecektir. Eğer siz çenesi sıkı biri olmazsanız, kimse size kalkıp da özel konularını veya gizli şeylerini açıklamaz bile. Lakin siz bunları bilirseniz ve güvenilir birisi olursanız, bu sizin için önemli bir güç unsuru olacaktır. Tabii burada önemli olan bir konu daha var. Başkalarının da sizin gizli saklı işlerinizi bilmemesi veya sizin gizli saklı olmasını gerektirecek işlerinizin olmaması gerekir. Çünkü eğer sizin bir gizli saklınız olursa, bunun öğrenilmesi halinde siz de baskı altında kalır ve güç kaybetmiş olursunuz. Ancak sizin bir gizli saklınız olmazsa ve karşı tarafın gizli saklısı olur ve bu bilgi sizin elinizde olursa, bu muhteşem bir güç unsuru olur. 

Yorumlar

  • Sizden bir şeylerin gizlenememesini sağlar

  • En zor işlerden biri

  • Cidden zor

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Duygusal Düşünce

Duygusal Düşünce

Düşük Mizah Seviyesi - Friendz10

Düşük Mizah Seviyesi - Friendz10

Körelen Duygular - Friendz10

Körelen Duygular - Friendz10

Odaklanacak Zamanı Ve Enerjiyi Bulamamak - Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Duygusal Düşünce

probiyotik

Açık Denizlerde Mesafe Ölçümü

bubble30
Nielawore

LIKE THE RAGE OF THE SEA: OMEGA NEBULAS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun