Eylül 08, 2024

Herkesi Desteklemek - Friendz10

İnsanlarla iletişim kurmanın en iyi yollarından birisi muhtemelen onlarla hemen hemen hiçbiri konuda zıtlaşmamaktır. Bu zıtlaşmama konusu ise daha çok fikirsel anlamda olabilir. Yani birisinin her dediğini yapmak, her dediği lafı kabullenmek veya bütün sözlerini dinlemekten kastetmiyorum. Birisiyle aynı fikirleri de olmaktan ve aynı fikirleri paylaşmaktan kastediyorum. Burada önemli olan nokta karşı tarafın sizin onu la aynı fikirde olduğunuzu hissetmesidir.

Herkesi Desteklemek - Friendz10

Eğer karşı taraf sizin sadece onu memnun etmek için onunla aynı fikirde olduğunuzu hissederse size kafasının içinde yalancı yerine koyup size karşı antipati bile besleyebilir. Hissettiği zaman bu onun açısından bir güven ortamı oluşturacaktır ve bir samimiyet ortamı oluşturacaktır. Zıtlaşma konusu ise bir insanın yanlış fikirler olduğunda ona bunları söylemekten geçer. Lakin pek çok insan eleştirilmekten hoşlanmaz. Hatta pek çok insan kendisini o kadar doğru kabul eder ki sizin yaptığınız bir eleştiriyi kendisine karşı bir düşmanlık bile sayabilir. 

Herkesi Desteklemek - Friendz10

Tabi burada eleştiriyle düşmanlığı ayıran şey tavırdır. Yıkıcı eleştiriyi söylerken kullandığınız tavır ve söylediğiniz ortam farklıdır. Yapıcı bir eleştiri söylerken içinde bulunduğunuz ortam ve tavır, diksiyon yine farklıdır. Karşı tarafın size yaptığı bir saygısızlık kesinlikle kabul edilemez ve desteklenemez. Ancak saygı çerçevesi içinde fikirler desteklenebilir ve iyi bir iletişim kurulabilir. 

Yorumlar

  • İletişim kurmak için iyi bir yöntem

  • olabilir katılıyorum

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kim Olduğumuz

Kim Olduğumuz

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

Dünyaya Yetişme Paniği

Dünyaya Yetişme Paniği

Oyun Oynamayı Bırakmak

Oyun Oynamayı Bırakmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun