Ağustos 06, 2026

Herkesin Acemi Olması

Bazı durumlarda, bazı işlerde öyle bir halde kalırız ki, hiç kimsenin yaptığı işi bilmediği, kimsenin yeteri kadar tecrübeye sahip olmadığı ve herkesin acemi olduğu bir durumda kalırız. Böyle durumlarda kaldığımız zamanlarda genellikle bir işin ilk defa denendiği zamanlarda yaşanır bu. Tecrübesizlik ve bu tecrübesizlikle birlikte gelen büyük hatalar kimse tarafından düzeltilemez bile. Çünkü herkes acemi olduğu için kimse aslında bir hata yaptığının o anda farkına varmaz. 

Herkesin Acemi Olması

Dolayısıyla sonunda geldiğimiz noktaya baktığımızda ise son derece tuhaf ve tutarsız bir noktada kendimizi bulabiliriz. Öyle hatalar, öyle yanlışlar yapılır ki belki insan gülmemek için kendini zor tutar. Ancak böyle şeyler ne yazık ki herhangi bir işe veya oluşuma ilk kez girişildiğinde yaşanır. Bazı tecrübeler acı olur, bazı tecrübeler ise komik olur. Ama insanlar bir şeyleri tecrübe ederek öğrenirler. 

Herkesin Acemi Olması

Veya öğrenmemeyi seçerler ve işler kötü gitmeye devam eder. Geldiğimiz noktaya buradan bakarsak ise aslında herkesin acemi olduğu bir duruma düşmek ne yazık ki yeni bir şey denerken kaçınılmaz olmakla birlikte oldukça tuhaf olayların yaşandığı, saçma sapan durumların olduğu bir hale sürükler bizi. Her yenilik kendi acemiliğini de birlikte getirir.

Yorumlar

  • Yeniliğin kaçınılmaz sonucu

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Herkes En İyisini İsterse

Herkes En İyisini İsterse

Zorunluluklarla İlerleyen Dünya

Zorunluluklarla İlerleyen Dünya

Bildiğimiz İşi Yapamadığımızda

Bildiğimiz İşi Yapamadığımızda

Zayıf Olanın Özgürlüğü

Zayıf Olanın Özgürlüğü

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Herkes En İyisini İsterse

probiyotik
bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun