Şubat 27, 2026

Herkesin Farklı Söylemle Aynı Şeyleri Söylemesi – Friendz10

Bir konu hakkında araştırma yaptığımızda karşımıza son derece fazla kaynak çıktığını görebiliriz. Hatta internette araştırma yaptığımızda karşımıza milyonlarca kaynak çıkabiliyor. Ama bu kaynaklara bir dönüp de baktığımız zaman aslında hemen hemen hepsinin aynı şeyi anlattığını görebiliriz. Belki bir eksik belki bir fazla ama anlatılmak istenen şey aynı sadece anlatım şekli, üslup ve kelimeler farklı.

Herkesin Farklı Söylemle Aynı Şeyleri Söylemesi – Friendz10

Ancak özü tamamen aynı bile olabiliyor. Hatta bazen kelimeler ve anlatım bile birebir aynı olabiliyor. Zaten ortada olan bir gerçeği, yoruma kapalı bir doğruyu anlatmak için kaç tane farklı anlatım sunulabilir ki? Üç belki beş ama milyonlarca değil. Fazlasını yapıp farklı bir şey ortaya çıkarmaya çalışmak belli bir noktadan sonra saçmalamaya kaçacaktır.

Herkesin Farklı Söylemle Aynı Şeyleri Söylemesi – Friendz10

Bu sebeple genellikle farklı şeyler söylemeye çalışırken ya da yapmaya çalışırken yapılabiliyorsa sıfırdan yeni bir şey yaratmak en iyisi olacaktır. Böylece insan sıradanlıktan kurtulmuş olacaktır. Ancak bu son derece zordur. En zoru ise yeni keşfedilmiş ya da bulunmuş bir şeyin varlığından herkesten önce haberdar olmaktır. Bu zorluktan da sıyrılabilmek için insan kendi kendine yeni bir şey yaratmanın yolunu bulmalıdır. 

Yorumlar

  • Aslında söylenecek çok fazla şey yoktur

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Üstünlüğü Kabul Ettirme Çabası

Üstünlüğü Kabul Ettirme Çabası

Hayatı Durgunlaştırmak

Hayatı Durgunlaştırmak

Yeni Düzende Yer Bulmak

Yeni Düzende Yer Bulmak

İnsanın Celladına Sarılması

İnsanın Celladına Sarılması

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Üstünlüğü Kabul Ettirme Çabası

probiyotik

Osmanlı Venedik Ticareti

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun