Eylül 08, 2024

Hiçbir Gelişim Yeterli Değildir - Friendz10

Bir başarı kazandığımız zaman ya da kendimizi geliştirdiğimiz zaman, bu başarının ya da gelişimin bizim için yeterli olduğunu düşünmek gibi bir yanılgıya kapılabiliriz. Evet, başarılı olmak ya da bir gelişim göstermek bizi belli sorunlarımızdan kurtarabilir. Ancak başarının ve gelişimin amacı bundan çok daha fazlası olmalıdır. Çünkü bir başarı veya gelişimi sorunlarımızı çözmek için kaydedip o sorunu çözdüğümüzde, gelişim için çabayı bırakmak, çalışmayı bırakmak ilerleyen dönemlerde başka türlü sorunlar yaşamımıza sebep olacaktır. 

Hiçbir Gelişim Yeterli Değildir - Friendz10

Çünkü biz değişmesek bile hayat değişmeye devam ediyor. Ayrıca gelişimi durdurmak, başkalarının bize yetişmesi anlamına gelir. Çünkü bizim durmamız başkalarının duracağı anlamına gelmiyor. Bu yüzden, gelişerek, belli konularda öne çıkarak kazandığımız avantajı durarak kaybetme ihtimalimiz oldukça yüksektir.

Hiçbir Gelişim Yeterli Değildir - Friendz10

Bu yüzden, herhangi bir gelişimde veya başarıda durmak bir insanın yapabileceği en büyük hatadır. Sorunlarımız çözülse bile, hazır gelişim için gerekli motivasyonu ve gücü yakalamışken, bu gelişime sürekli devam etmek gerekir. Böylece ilerisi için de insan kendisini daha güçlü bir konuma getirecektir. Öteki türlü, insan ilerisi için kendisini zor bir duruma sokacağı bir konuma düşecektir. 

Yorumlar

  • Gelişim hep devam eder

  • ilginçmiş

  • Her zaman için daha fazlası

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kim Olduğumuz

Kim Olduğumuz

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

Dünyaya Yetişme Paniği

Dünyaya Yetişme Paniği

Oyun Oynamayı Bırakmak

Oyun Oynamayı Bırakmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun