Temmuz 01, 2024

İnsanların Akıllarının Dolu Olması - Friendz10

Bazı insanlar kafalarının içinde başka insanlarla dolu olarak yaşarlar. Buna aslında geçmişe takılı kalmakta diyebiliriz. Bazı insanlar, belli başlı insanları hayatlarında özel bir noktaya koyarlar. Onları çok önemserler, onları gözlerinde çok büyütürler. Ancak insanların gözlerinde büyüttüğü o diğer insanlar aslında pek çok diğer insan gibidir. Lakin pek çok insan, gözlerinde büyüttüğü bu diğer insanları aslında böyle olduğunu anlayamazlar. Çünkü onları bir kere gözlerinde büyütmüşlerdir. Ve onları hayatlarında daha farklı bir noktaya koyarlar.

İnsanların Akıllarının Dolu Olması - Friendz10

Ancak pek çok insanın bu tarz tespitleri yanlış çıktığı için, ellerinde hayal kırıklıklarından başka bir şey kalmaz. Lakin insanlar iki sebepten dolayı bu tarz insanlara akıllarından bir türlü çıkartamazlar. Birinci sebep, kendi hatalarını kabul edemezler. Yani şöyle düşünün, hayatınızda bir insanı alıyorsunuz ve çok özel bir yere koyuyorsunuz. Onu harika bir insan olarak belirliyorsunuz. Ancak ondan sonra bir bakıyorsunuz ki, o insan aslında o kadar da özel birisi değilmiş.

İnsanların Akıllarının Dolu Olması - Friendz10

Size kazık atmış ve ortadan kaybolmuş. Böyle bir durumda kendi hatanızı kabul etmek ne kadar kolay olurdu? İnanın bana bunu az sayıda insan başarabilir. Az sayıda insan böyle bir durumda kendi hatasını kabullenip yoluna devam edebilir. Lakin pek çok insan ise hatasını kabullenemez ve yoluna devam edemez. İkinci sebep ise, insanların bazı şeylere duygusal olarak takılı kalmasıdır. Yani artık o insanla yaşadığı anlar, anılar, hisler, her neyse onlara takılı kalır, onlardan öteye geçemez. 

Yorumlar

  • Zihin bir türlü boş kalamıyor

  • Gerçekten yorucu

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Rahat Bırakmak

Rahat Bırakmak

Hisleri Tetikleyen Nedensellik - Friendz10

Hisleri Tetikleyen Nedensellik - Friendz10

Sorular İçinde Kaybolmak - Friendz10

Sorular İçinde Kaybolmak - Friendz10

İnsanların Amaçlarınızı Anlayamaması - Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Rahat Bırakmak

probiyotik

Semahın Yapıldığı Yer

bubble30
Nielawore

DÖNEN BUZ PARÇALARI

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun