Eylül 08, 2024

Kelimeler Bizi Bitirebilir - Friendz10

Konuştuğumuz kelimeler veya kelimeler eklediğimiz ekler bazen detaycı bir aklın önünde bizi batırabilirdi, çıkarabilirdi. Burada önemli olan olay, karşımızdaki insanın ne kadar detaycı olduğu ve konuştuğumuz kelimelere ne kadar dikkat ettiğidir. Detaycı olmayan bir akıl, bizim konuştuğumuz kelimelere çok fazla takılmayacak, direkt ne söylemek istediğimize odaklanacak. Hele bir de bizi tanıyorsa, zaten bir kelimeyi yanlış söylesek bile bu çok önemli olmayacaktır.

Kelimeler Bizi Bitirebilir - Friendz10

Ama karşımızdaki insan, kelimelerin detaylarına takılan ve genel olarak detaycı bir akla sahipse, işte orada işimiz zor demektir. Detaycı bir akıl, bizleri iyi bir noktaya da götürebilir, kötü bir noktaya da götürebilir. Karşımızdaki insanın detaylara takılmasının olumlu bir yanı da vardır tabii. Ufak detaylara takılan birisi, ufak detaylarla da kandırılabilir ve büyük resmi göremeyebilir. İşin daha da açıklı tarafı veya trajikomik tarafı, detaylara çok takılan birisi kendini çok daha zeki zannedebilir.

Kelimeler Bizi Bitirebilir - Friendz10

Ama o sadece detaylara takılan birisidir. Tabii bazı insanlar vardır, hem detaylara takılıp hem de büyük resmi görebilir. Böyle zekalar da vardır ama bu gerçekten azdır. Raslanılması da çok zordur. Ancak karşımızdaki insanlar bir hata aramak istediklerinde ve detaylara bakmaya başladıklarında, burada karşımıza çıkan olay, kelimelerin dikkatli kullanılmadığı takdirde bizi bitirebilecek bir gücü olduğudur. Kelimeler önemlidir, özellikle konuşurken. Ve bu yüzden konuştuğumuz kelimelere çok ama çok dikkat etmeliyiz. Etmezsek durumumuz iyi olmayabilir. 

Yorumlar

  • Kelimeler çok tehlikeli olabiliyor

  • Kelimeler ve kelime seçimi her şeyi değiştirir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kim Olduğumuz

Kim Olduğumuz

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

Dünyaya Yetişme Paniği

Dünyaya Yetişme Paniği

Oyun Oynamayı Bırakmak

Oyun Oynamayı Bırakmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun