Mayıs 07, 2026

Kolay Olanı Seçmek Gelişimi Durdurur – Friendz10

Bir konuda yeteneğimizi geliştirmek için türkü türlü şeyler yaparız ama yaptığımız onca şey arasında belki de yeteneğimize verebileceğimiz en büyük zarar bize kolay geleni yapmaktır. Örneğin siz vücut geliştirme sporu yapıyorsunuz. İlk başlarda üç kiloluk ağırlıkları kaldırarak başladınız. Sonrasında beş kiloluk ağırlığa gelebildiniz.

Kolay Olanı Seçmek Gelişimi Durdurur – Friendz10

Ancak buradan sonra durdunuz ve beş kiloluk ağırlıklarla yapmaya devam ettiniz. Peki bundan sonra ne olur? Bu aşamada kişi beş kiloluk ağırlığın üzerine çıkmadığı için vücudunun gelişimini de durdurmuş olur. Yani insan kendisine kolay geleni seçip her seferinde aynı seviyede çalışıp zorlanmadığı zaman gelişim olmayacaktır.

Kolay Olanı Seçmek Gelişimi Durdurur – Friendz10

Örnekte beş kiloluk ağırlık kaldıran kişi sadece beş kiloluk ağırlıkları kaldıracak kadar kendisini geliştirmiş olacaktır. Ama burada olay daha fazlasını yapacak kadar iyi olamamış olduğu ve kolay olanı yaptığı için kendisini geliştirememiş olmasıdır. Bir insanın gelişmesi aslında her seferinde zorlandığı şeyi yapması ile ilgilidir. Yapılan eylemde zorlanma bittiği an aslında gelişim de duruyor demektir. 

Yorumlar

  • Kendimizi zorlamazsak gelişemeyiz

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Konuşma Kalıpları Belirlemek

Konuşma Kalıpları Belirlemek

Zevklerimizi Topluma Göre Şekillendirmek

Zevklerimizi Topluma Göre Şekillendirmek

Her Bakış Açısı Kendi Doğrusunu Yaratır

Her Bakış Açısı Kendi Doğrusunu Yaratır

Kitabı Okumadan Yapılan İşler

Kitabı Okumadan Yapılan İşler

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Konuşma Kalıpları Belirlemek

probiyotik

Depremin Akıcılığı

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun