Temmuz 03, 2024

Köpeklerin Tırmanma Eğitimi

Bu engel eğitimi için merdiven veya üçgen prizma şeklindeki engeller kullanılır. Eğitici ve köpek takip pozisyonundayken tırmanma engelinin yanına gelir. Hop -Atla emri ile köpek engele tırmanmaya başlar . Engelin üst kısmında 120 x 120 cm boyutunda düz bir kısım vardır. Köpek tırmandıktan sonra bir kaç saniye burada dinlenir ve diğer taraftaki basamaklardan aşağıya iner.

Köpeklerin Tırmanma Eğitimi

Güven duygusunu artıracak engel eğitimi : Bu eğitimde amaç köpeğin kendisine ve eğiticisine karşı güvenini artırmaktır.Genellikle bu engel 60 cm çapında ve 360 cm boyutundaki bir tünelden ibarettir.Eğitici önce giriş kısmından ve yüzü tünele bakacak şekilde köpeğine yat emrini verir. Arkasından kal diyerek tünelin diğer kısmına geçer ve sürün emrini verir.Böylece köpeğin geçmesini sağlar.

Köpeklerin Tırmanma Eğitimi

Temel itaat eğitimi : Bu eğitimin amacı , her emri aynen uygulayan bir köpeğin ye- tiştirilmesidir. Temel itaat eğitimi köpek  eğitiminin esasını teşkil eder.Burada köpeğe kazandırılan yetenek ile ilerideki özel eğitimlerin ve özel görevlerin başarılması sağlanmaktadır.

Köpeklerin Tırmanma Eğitimi

Temel itaat eğitiminde köpeklerde zincir tasma ve 150 cm uzunluğundaki sevk kayışı uygulanır.Bu eğitimin uygulaması iki aşamada yapılmaktadır.Birinci aşamada köpeğin yanında ve zincir tasmayla, ikinci aşamada ise köpekte sevk kayışı mesafesi kadar uzaktan emirler verilerek eğitim yapılır.Bu eğitimde kullanılan emirler köpeğe yavruluk döneminde sözcükler halinde öğretildiğinden dolayı , bu emirleri köpeğe daha kolay uygulatmamız mümkündür.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Bilinmeyen Barbie’ler

Bilinmeyen Barbie’ler

Ağaç Kabuklarının Faydaları

Ağaç Kabuklarının Faydaları

Ağaç Kabukları

Ağaç Kabukları

Mısır Krallıklarının Süreçleri

Mısır Krallıklarının Süreçleri

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Anlaşılamayan Amaçlar

probiyotik

Bilinmeyen Barbie’ler

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun