Ekim 06, 2024

Körelen Duygular - Friendz10

İnsanların hissettiği duygular genellikle alışkanlıklarla bağlıdır ya da o duygunun ne kadar hissedildiği ile doğru orantılı olabilir. Örneğin, sizin acı duygusunu tanımlamanız veyahut da anlamlandırmanız için o duyguyu birkaç kere yaşamış olmanız gerekir. Eğer yaşamazsanız, o duyguyu tanımlayamazsınız. O duygunun anlamı size kaybolmaya başlar ve körenmeye başlar. Tabi burada kastettiğim acı duygusu, dışarıdaki etmenlerden dolayı çektiğimiz acılarla, yani fiziksel acılarla ilgili değildir.

Körelen Duygular - Friendz10

Psikolojik olarak çektiğimiz acılarla ilgilidir. Dışarıdaki etmenlerden dolayı yaşanan duygular ve hisler genellikle kolay kolay körelmezler. Yani birisi gelip de size vurduğu zaman bu her zaman canınızı yakacaktır, acıtacaktır. Yani hiç acı hiç kimse size vurmazsa bu hisin köreleceğini söyleyemezsiniz ama insan bir şeyleri az yaşadıkça hissiyat olarak o hissiyatları o insanın içinde körelecektir zamanla. Tabi bu körelme o duyguyu bir daha hissedemeyeceği anlamına gelmiyor.

Körelen Duygular - Friendz10

Sadece nasıl bir şey olduğunu unutuyor. Nasıl bir şey olduğunu unuttuğu için de bu onun davranışlarına da yansımaya başlıyor. Yani neşelenmeyi unutmuş bir insanı düşünsenize. Bu onun bir daha neşelenmeyeceği anlamına gelmez ama neşelenmeyi unutmuş olması onun açısından son derece kötüdür. Çünkü bu onu hayatında daha depresif bir hale sokar. Çünkü neşe duygusu körelmiştir içinde.

Yorumlar

  • Geri gelmesi zor durumlar

  • Bazı duygularımız gerçekten körelir

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Hızın Önemi

Hızın Önemi

Uykusuzluğun Yarattığı Dikkat Dağınıklığı
Uyarılara Önem Vermek

Uyarılara Önem Vermek

Mantık Yaratmak

Mantık Yaratmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hızın Önemi

probiyotik

Antik Yunan'ın İlginç Mitolojisi

bubble30
Nielawore

MOSAIC OF 15 DIFFERENT IMAGES

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun