Eylül 07, 2024

Medeniyet Az Sayıda İnsanın Tasarımıdır - Friendz10

Bugün etrafımıza baktığımız zaman bir sürü teknolojik ürün, bir sürü yapı, bir sürü bina, bir sürü sistem görüyoruz. Bunların hepsi bizim hayatımızı kolaylaştıran, hayatı bizim için daha yaşanılabilir yapan, bizi temel ihtiyaçlarımıza çok daha kolay ulaştıran, hayatımızı uzatan, bizim daha insan gibi yaşamamızı sağlayan bir sürü yapılar bütünüdür. Örneğin alışveriş merkezleri olmasaydı biz istediğimiz an gıda bulamayabilirdik.

Medeniyet Az Sayıda İnsanın Tasarımıdır - Friendz10

Örneğin inşaat sektörü olmasaydı biz kendimize iyi barınaklar bulamayabilirdik, evlerimiz olmazdı. Alt yapı sistemleri olmasaydı, sulama sistemleri olmasaydı biz musluğu açtığımızda su bulamazdık, susuzluk çekerdik, yıkanamazdık, temiz olamazdık. Bu ve bunun gibi bir sürü şey, medeniyetin bizlere olan büyük katkısıdır, büyük armağanıdır.  Peki bu medeniyeti kim kurdu ya da kimler tasarladı? Aslında medeniyete hepimiz birlikte kurduk.

Medeniyet Az Sayıda İnsanın Tasarımıdır - Friendz10

Pek çok insan inşaatlarda çalıştı. Pek çok insan inşaatta çalışanlara yardım etti. Peki bu medeniyeti kim kurdu ya da kimler tasarladı? Aslında medeniyete hepimiz birlikte kurduk. Pek çok insan inşaatlarda çalıştı. Pek çok insan inşaatta çalışanlara yardım etti. Pek çok insan kabloları döşeli. Alışveriş merkezlerine o ürünleri getirmek için pek çok insan çalıştı. Ama sistemi kim tasarladı derseniz işte orada karşımıza az sayıda insan çıkardı. İşte o az sayıda insan bizi bu günlere getiren büyük akıllardır aslında.  

Yorumlar

  • olabilir aslında

  • Tasarım az sayıda insan tarafından yapılır

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Diğer Seçenek

Diğer Seçenek

Gün Sonu Düşünceleri

Gün Sonu Düşünceleri

İmkansız Kişisel ve Dönemseldir

İmkansız Kişisel ve Dönemseldir

Ruhuna Ayna Tutabilmek

Ruhuna Ayna Tutabilmek

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Diğer Seçenek

probiyotik

Minyatür Hat Eserlerindeki Kanat Sesleri

bubble30
Nielawore

MORÖTESİ IŞINLARLA JÜPİTER

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun