Temmuz 01, 2024

Oyun Oynamayı Öğrenmek - Friendz10

Oyun oynamak dendiğinde akla gelen ilk şey belki bilardo oynamak, bovling oynamak, futbol oynamak, basketbol oynamak ya da ne bileyim bunun gibi masa baş oyunları oynamak gelebilir. Ancak insanların genel davranışlarına baktığımız zaman aslında hayatımızın büyük bir kısmı birer oyundan ibarettir. Özellikle insanların kurduğu sosyal işçiler büyük bir oyundan ibarettir. Aslında, sosyal oyunları öğrenmek kimleri için biraz eziyet için kimleri için çok kolay olabilir. Bu aslında birazcık yetenekle ilgili bir şeydir. Sosyal oyunlar genel olarak düşündüğümüzde iki farklı kısma ayrılabilir. Bunlardan birisi kısa vadeli, diğerisi uzun vadeli kısımlardır. 

Oyun Oynamayı Öğrenmek - Friendz10

Kısa vadeli bir sosyal oyun herhangi bir yerde, herhangi birkaç lafı söyleyip bu laflardan anlık reaksiyon almayı bekleyerek hislerin sonuca gitmeyi hedefler. Uzun vadeli hedefler ise örneğin bir insanla aranızı iyi tutarsınız, ardından o insanın başka insanlarla olan ilişkilerini düşünürsünüz ve buna göre pozisyon alırsınız. Belki de o insanın rakipleriyle bile aranızı bir şekilde iyi tutarsınız. Ama bunun derecesini bile belirleyebilirsiniz. Böylece aslında uzun vadeli bir oyun kurulmuş olur ve asla batmayacağınız bir konuma yükseltirsiniz kendinizi. Kısa vadeli oyunlarda iyi olmak pek çok insan açısından iyi sonuçlar verebilir.

Oyun Oynamayı Öğrenmek - Friendz10

Çünkü pek çok insan kısa vadeli düşündüğü için kısa vadeli oyunlarla iyi sonuçlar alınabilir. Uzun vadeli oyunlar ise iyi oynandığı takdirde muhakkak size iyi sonuçlar verebilir. Ancak uzun vadeli oyunlar insanları etkilemez. Çünkü insanların pek çoğu uzun vadeli oyunları anlayacak veya anlamlandıracak kafasında değildir bile. Burada önemli olan konu hem kısa vadeli hem de uzun vadeli oyunlarda iyi olabilmektir. Ancak dediğim gibi bu da yetenek isteyen bir konudur. Ve pek çoğumuz bu yeteneğe sahip değilizdir. 

Yorumlar

  • Bazen zor olabiliyor

  • Oyunu oyun olarak görmek gerek

  • ben bunun bende olduğuna inanıyorum

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Rahat Bırakmak

Rahat Bırakmak

Hisleri Tetikleyen Nedensellik - Friendz10

Hisleri Tetikleyen Nedensellik - Friendz10

Sorular İçinde Kaybolmak - Friendz10

Sorular İçinde Kaybolmak - Friendz10

İnsanların Amaçlarınızı Anlayamaması - Friendz10

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Rahat Bırakmak

probiyotik

Semahın Yapıldığı Yer

bubble30
Nielawore

DÖNEN BUZ PARÇALARI

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun