Eylül 08, 2024

Özel Olma Vasfı - Friendz10

Herhangi bir şeyin neden özel olduğuna dair bir soru sorduğumuz zaman karşımıza şöyle bir cevap çıkar. Aslında bu basit bir kelimeden ibaret olsa da ulaşılması zor bir konumdur. O konum ise nadirlik ve ulaşılmazlık arasındaki ikiliğin bir arada bulunması durumudur. Özel olmak tam olarak bu ikisini bir arada bulunmaktır aslında. Bir şey işe yaramaz olabilir, faydasız olabilir. Ama nadirse ve ulaşılması güçse bu zaman özel olmaya başlar insanlar için.

Özel Olma Vasfı - Friendz10

Bir de buna talep oldu mu o zaman tadından yemez işte. Örneğin, doğada bulunan elmas maddenlerinin düşünün. Elmas doğada oluşması çok zor olduğu için, uzun zaman aldığı için aslında doğada nadir bulunan bir maddedir. Yani burada nadirlik kısmını karşılar. Aynı zamanda doğal olanı toprakta derinlerde olduğu için ulaşılması da zordur. Hem insanlar için ulaşılması zordur. Hem de bu işi yapan yani madencilik konusunda da ulaşılması zordur.

Özel Olma Vasfı - Friendz10

Her zamanda ulaşılmazdır. Bu yüzden elmas özel denebilecek bir maddedir. İnsanların aslında hiçbir temel ihtiyacını karşılamaz. Ve çok da fazla bir iş yaramaz. Ama özel bir madde olduğu için aynı zamanda pahalıdır da. Elmas sanırım buna verebilecek en iyi ömrektir. Buna diğer değerli taşları da katabiliriz. Hiçbiri bir insanın temel ihtiyaclarını karşılamaz veya onun işini yaramaz. Ama sonuç olarak nadir ve ulaşılması zor olduğu için kıymetlidir. 

Yorumlar

  • Neye neden ne için anlam yüklediğimiz ve şahsi bazdaki kıymeti aslında belirleyici oluyor bence

  • Bir şeylerin özel olması o kadar da kolay değil

  • Her nadir olan özel midir peki?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kim Olduğumuz

Kim Olduğumuz

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

Dünyaya Yetişme Paniği

Dünyaya Yetişme Paniği

Oyun Oynamayı Bırakmak

Oyun Oynamayı Bırakmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun