Eylül 08, 2024

Ruh Halimizin Dış Etmenlere Bağlı Olması - Friendz10

Bir insan her ne kadar güçlü olduğunu düşünse de aslında ruhali dış etmeyenlerden oldukça etkilenir. Bu istersin de insanın o kadar da güçlü olmadığını gösterir. Gücü pek çok şekilde düşünebiliriz. Kas gücü, zeka gücü, irade gücü, ruhsal gücü. Pek çok şekilde gücü sınıflandırabiliriz. Ama benim bugün burada söz ettiğim güç, insanın dışarıdaki etmenlere karşı dayanıklılığıyla ilgili, irade ile daha çok alakalı diyebilirim aslında. Evet, bir insanın psikolojik durumu dış etmenlerden oldukça etkilenmeye açıktır. Hem uzun vadeli, hem de kısa vadeli. Kısa vadeliden kastettiğim anlık duygusal durumumuzdur.

Ruh Halimizin Dış Etmenlere Bağlı Olması - Friendz10

Uzun vadeden kastettiğim ise hayata karşı artık fikirlerimizin biçimlenebileceği kadar derin olaylar yaşayabilmemizdir. Örneğin size sürekli olarak acıklı ve depresif müzikler dinletilirse, bu sizin anlık ruh halinizin depresif olmanıza sebep olur. Veya neşeli müzikler dinletilirse, neşeli bir hale geçebilirsiniz. Bu bile insanın dışarıdan etkilenmeye ne kadar açık bir canlı olduğunu gösterir. Psikolojik olarak baktığımız zaman insanlar aslında çok hassas canlılardır. Hemen etkilenebilirler.

Ruh Halimizin Dış Etmenlere Bağlı Olması - Friendz10

Bazı insanlar, hepsi de değil, bazı insanlar büyüdükçe iradeleri kuvvetlenir ve dışarıdaki etmenlerden daha zetiklenir hale gelirler. Ama pek çok insan için günümüzde hala dış etmenler önemli bir psikolojik unsurdur. Bazı insanlar havanın kapalı olmasından bile etkilenir. Bazı insanlar karşılarında olan bir insanın yüz ifadelerinden bile etkilenip, rusal durumlarını koruyamayabilirler. İnsanlar dış etmenlere karşı çok savunmasız ve açıktır. Özellikle konu psikolojik ve duygusal bir konu olduğu zaman bu böyledir. 

Yorumlar

  • ay evet öyle

  • Ruh halimizin kontrolü bizde olabilirse her şeye farklı bir bakış açısıyla bakabiliriz

  • İnsanlar o kadar da dayanıklı değil

  • Maalesef öyle

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kim Olduğumuz

Kim Olduğumuz

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

Dünyaya Yetişme Paniği

Dünyaya Yetişme Paniği

Oyun Oynamayı Bırakmak

Oyun Oynamayı Bırakmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun