Eylül 08, 2024

Sadece Sohbet Yeterli Olabiliyor - Friendz10

İnsanlarla daha iyi iletişim kurabilmek için veya hatta daha saygıdeğer birisi olabilmek için para, statü veya güç gibi kavramların gerekliliğinden söz eden pek çok insan görebilirsiniz. Bu kavramlar gerekli olsa da aslında abartıldığı kadar büyük bir öneme sahip değiller iletişim konusunda. Aslında iletişimde paranın önemi, insanın kendisine bakabileceği kadar parasının olmasıdır. Yani en azından insan gibi yaşama yetecek kadar bir gelirinin olmasıdır.

Sadece Sohbet Yeterli Olabiliyor - Friendz10

Onun haricinde kimse sizin milyonar olup olmadığınıza bakmaz sizinle iletişim kurmak için. Mesela eğer statü ise, burada şöyle bir kavramla karşılaşabilirsiniz. Kişiden kişiye göre değişse de, bazı insanlar kendisiyle aynı statüde veya daha yüksek statüde insanlarla yakın ilişkileri kurmak isterken, bazıları için ise statün hiçbir önemi yoktur. Güç kavramı ise, zaten bir insan kendisiyle denk güçte veya hatta kendisinden biraz daha güçlü birisiyle birlikte olmak isteyebilir.

Sadece Sohbet Yeterli Olabiliyor - Friendz10

Ama bu dediğim gibi her insan için de geçerli değildir. Burada gördüğünüz gibi paranın, gücün ve statünün önemi aslında abartıldığı kadar da yok iletişim konusunda yani insanlarla kurulan iletişimde. Bu sebepten dolayı iletişimde aslında anlayabiliriz ki iyi bir sohbet, doğru bir iletişim sizi iletişimi kurduğunuzda amaçladığınız her türlü noktaya ulaştırabilir. Aslında bu işin en büyük kısmı iletişim yeteneğimizdir. Geri kalan şeyler sadece birer süs gibi kalabilir ama dediğim gibi konu iletişimse böyle olabilir.

Yorumlar

  • Aslında pek çok insan iyi ve samimi bir iletişimi ister

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Kim Olduğumuz

Kim Olduğumuz

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

İnsanın Kendisiyle Mücadelesi

Dünyaya Yetişme Paniği

Dünyaya Yetişme Paniği

Oyun Oynamayı Bırakmak

Oyun Oynamayı Bırakmak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Kim Olduğumuz

probiyotik

Ülkemizde Basketbol

bubble30
Nielawore

JUPITER WITH ULTRAVIOLET RAYS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun