Eylül 07, 2024

Sıcak Havaların Uyku Getirmesi - Friendz10

Son zamanlarda yaz mevsiminin belki de en sıcak günlerine girmiş durumdayız. Hatta öyle söylentiler var ki bazı yıllarda havanın 65 dereceye çıktığı ya da sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bile söyleniyor. Tabii bunlar söylenti ama bu sıcağın hakkını veren söylentiler gerçekten de. Ve böylesine bir sıcak havanın insan da yarattığı en kötü etkim feci şekilde uyku getirmesi oluyor. Evet. Durduğum yerde uyumak istiyorum. Sıcaklar yüzünden. Hareket etmek istemiyorum.

Sıcak Havaların Uyku Getirmesi - Friendz10

Bir şeylerle uğraşmak istemiyorum. Sadece uyumak istiyorum. Bu hiç hoş değil. Bu son derece kötü bir durum. Ama sıcak havanın da bir çaresi yok. Soğuk hava gibi kat kat giyine kurtulamıyorsunuz. Yani çırılçıplak soyunsanız bile sıcak yine sizi mahvediyor. Soğuk havalara karşı çözüm vardır ama sıcak havalara karşı tek çözüm klimadır. Ve klima dediğiniz şeyde her yerde bulamıyorsunuz. Bazen vantilatör bile sıcak üflemeye başlıyor.

Sıcak Havaların Uyku Getirmesi - Friendz10

Çünkü hava sıcak olduğu için vantilatörün size gönderdiği hava da sıcak oluyor. Ve tek çözüm klima olarak kalıyor. Ama dediğim gibi klimayı bulamıyorsunuz. Klima maliyetlidir. Klima her yere takılamaz. Bu yüzden sıcak havalar sizi canınızdan bestirir. Soğuk hava gibi değildir. Soğuk havadan istediğiniz zaman kurtulabilirsiniz ama sıcak havadan kurtulamazsınız. Siz hareket ettikçe soğuk havadan kurtulursunuz. Çünkü vücudunuz ısınmaya başlar. Siz kat kat giyindikçe soğuk havadan korunursunuz. Ama sıcak havadan bir türlü kurtulamazsınız. Ve sürekli uykunuz gelmeye başlar. 

Yorumlar

  • Sıcak havalar insanı perişan ediyor

  • ay aynı ben bu

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Diğer Seçenek

Diğer Seçenek

Gün Sonu Düşünceleri

Gün Sonu Düşünceleri

İmkansız Kişisel ve Dönemseldir

İmkansız Kişisel ve Dönemseldir

Ruhuna Ayna Tutabilmek

Ruhuna Ayna Tutabilmek

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Diğer Seçenek

probiyotik

Minyatür Hat Eserlerindeki Kanat Sesleri

bubble30
Nielawore

MORÖTESİ IŞINLARLA JÜPİTER

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun