Şubat 07, 2026

Yanlış Giden Bir Şeyler

Bugün medeniyetin ilerlediği söylense de, insanlığın eskisinden daha iyi ve daha güçlü koruluğu olduğu söylense de, yine de yanlış giden bir şeyler olduğunu düşünmek hiç de zor değil. Eskiden de savaşlar vardı, hala savaşlar var. Eskiden de sıkıntılar vardı, ekonomik dertler vardı, kıtlıklar vardı. Hala bu tarz şeyler var. Eskiden de kölelik vardı, bugün de hala kölelik var. Sadece tüm bu saydıklarımın uygulanış biçimi, insanlara sunumu ve yaşanma şekli değişti.

Yanlış Giden Bir Şeyler

Ama bu kavramların var olma şekli bir türlü değişmedi. Evet, bugün belki de tek ve büyük bir savaş yok. Ama bölgesel olmak kaydıyla ufak ufak bir sürü savaş var veya gerginlik var. Evet, bugün kitleleri kıran kıplıklar ve salgınlar çok fazla yok. Ama ekonomik krizler var. Sürekli kendini tekrar eden, insanlığı sarsan, zor durumda bırakan ekonomik krizler var.

Yanlış Giden Bir Şeyler

Evet, bugün doğrudan bir kölelik yok. Ama bir baksanıza, pek çok ülkede çalışma sisteminin kendisi zaten bir köleliğe sürüklemiyor mu toplumları? Yanlış giden bir şeyler yok mu hala sizce? Belki de vardır. Ama sadece adını koyamıyoruzdur. Çünkü sunum şekli değişti.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Büyük Planların Oluşumu

Büyük Planların Oluşumu

En Basit Zaman Kazanımı

En Basit Zaman Kazanımı

İstikrarla Yapılan Eylemler

İstikrarla Yapılan Eylemler

Sorunlu İnsanların Sorun Çekmesi

Sorunlu İnsanların Sorun Çekmesi

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Büyük Planların Oluşumu

probiyotik

Kündekari'nin Hazırlanışı

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun