Mart 09, 2025

YABANCI ÇOCUĞUN GÖZÜNDEN ATATÜRK -Friendz10

Amerikalı bir kız çocuğun hatıralarında yer eden Atatürk’ü küçük bir çocuğun gözünden görmek çok farklı duygular yaratıyor içimizde. Pek bilinmeyen bu anıyı gelin kahramanından dinleyelim. 

“Atatürk’ü çocuk gözümle nasıl gördüm, işte bu benim izlenimimi anlatmak istiyorum:

Onun kalbi çocuklara karşı o kadar genişti ki, hassas kalbinde çocuk sevgisi en üst yeri alıyordu. Babam Julian Gillespie 1921 yılında İstanbul' da Amerikan Ticaret Ataşesi idi. O tarihte bekardı. 1924 yılında Amerika'ya gelişinde evlendi, Türkiye'ye bir gelin getirdi. İki kızı, bir oğlu İstanbul'da doğdu; ben çocuklarının en büyüğüyüm. O tarihte Ankara'da Amerikan elçiliği yoktu, babam Ankara'ya gider, birkaç gün kalır ve İstanbul' a dönerdi. 
Biz devamlı olarak İstanbul'da Maçka' da otururduk. 1930-1933 yılları yaz aylarında akşam vakitleri Florya'ya giderdik. Akşam vakti babamın işleri bittiği vakit biz elçiliğe uğrar, babam ve diğer elçilik erkanını alır Florya'daki kabinimize yüzmek için giderdik. Akşam yemeğini piknik olarak yerdik. Kabinimiz Florya plajı üzerinde, etrafı tahta perde ile çevrili, yeşil renkli küçük bir kabin idi. Kabinin etrafına tahta perde çocukları muhafaza etmek için yapılmıştı. Atatürk'ün Florya Plajı'ndaki Köşkü de bize çok yakındı. Atatürk bizler gibi akşam üstü herkes gittikten sonra denize girerdi.

... DEVAMI İÇİN TIKLAYIN.

Yorumlar

  • Tıklayıp gururlanın!

  • HEMEN TIKLADIM AMA HEMEN!!!!

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

THE WRITING AND THE PERSON OF A SMALL PLANET
THE SUN ROLLING OVER THE HILLS

THE SUN ROLLING OVER THE HILLS

THE THREE BRIGHTEST GALAXIES TOGETHER

THE THREE BRIGHTEST GALAXIES TOGETHER

İKİ YILAN BİR AŞK

İKİ YILAN BİR AŞK

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Toplum Parçası

probiyotik

Aziziye Kahramanı: Nene Hatun

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun