Nisan 18, 2025

IV. Haçlı Seferi ve İstanbul

Dördüncü Haçlı Seferi'nin şöval­yeleri Kudüs'ü tekrar zapt et­mek için, önce Mısır'a saldırıp İslam'ın gücü­nü yok etmek gerektiğini gayet iyi biliyorlardı.  Fakat Vene­dik'in işe karışması seferin ka­derini etkiledi.

IV. Haçlı Seferi ve İstanbul

Venedik'in Mısır ile ticari bağlantıları vardı. Ayrıca Bi­zans'tan nefret eden Venedik Doge'u (doj) Enrico Dandolo, Mısır yerine İstanbul üzerine yapılacak bir seferin, Venedik açısından 'çok daha yararlı' olacağını düşünüyordu.

IV. Haçlı Seferi ve İstanbul

Dördüncü Haçlı Seferi'nin reisi seçilen Boniface, Enrico Dandolo ile anlaşınca seferin yönlendirilmesi tamamen Ve­nedik'in eline geçti. Haçlı şö­valyelerinin önemli bir bölü­mü de, taht entrikalarıyla iyi­ce zayıf düşmüş Bizans'ı ele geçirip İstanbul'u yağmala­manın, Filistin'de ve Suri­ye'de Müslümanlarla çarpış­maktan daha 'kârlı' olacağını düşünmeye başladılar. Başlangıçtaki hedef, "Kut­sal Ülke'ye gitmek ve Kudüs'ü tekrar zapr etmek" düşüncesi, yön değiştirmişti.

Yorumlar

  • Hristiyanların birbirini kestiği anlar

  • Ne fetihler gördü İstanbul

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Dünya'ya Su Nereden Geldi?

Dünya'ya Su Nereden Geldi?

Bilimsel Zaman Yolculuğu

Bilimsel Zaman Yolculuğu

Zamanda Yolculuk

Zamanda Yolculuk

Newton'dan Einstein'e Işık Hızı

Newton'dan Einstein'e Işık Hızı

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Zamanla Yaşamak

probiyotik

Dünya'ya Su Nereden Geldi?

bubble30
Nielawore

STAR REMNANT OF UNKNOWN ORIGIN

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun