Ekim 05, 2024

Osmanlı İmparatorluğu’nda Kardeş Katli

İlk Osmanlı hükümdarı Osman Bey, Ertuğrul Ga zi'nin en küçük oğlu olma sına rağmen, ağabeylerinin iti razı olmadan beyliğin başına geçmişti. Bu yüzden de kar deşler arasında bir çatışma ol madı. Ancak Osman Bey, kendi hükümdarlığını çekemeyen amcası Dündar Bey'i öldür mek zorunda kaldı. Böylece, hanedan içinde ilk kan dökül müş oldu.

Osmanlı İmparatorluğu’nda Kardeş Katli

Osman Bey öldüğünde üç oğlu hayattaydı. Büyük oğlu Orhan Bey babasının hastalığı nedeniyle, daha o hayatta iken beyliğin yönetimini fiilen ele almıştı. Bu yüzden babası nın ölümünden sonra tahta çıkması zor olmadı.

Osmanlı İmparatorluğu’nda Kardeş Katli

Ohan Bey'in büyük oğlu ve Rumeli fatihi Süleyman Paşa, babasının tahtına en büyük adaydı. Ancak 1357'de bir av kazasında öl dükten sonra, Süleyman Pa şa'nın Rumeli fütuhatındaki yerini kardeşi Şehzade Mu rad aldı ve böylece kolaylıkla tahta çıktı. I.Murad tahta çıktığında, Halil ve İbrahim adlı iki kar deşi vardı. Bunlardan Halil, Orhan Gazi'nin eşlerinden Theodora'dan doğmuştu. Şeh zade İbrahim de muhtemelen I.Murad'dan büyüktü. I.Murad, Osmanlı hâki miyetinden çıkan Ankara’yı geri aldıktan sonra, Eskişehir civarına yönelerek, bu bölge de bulunan kardeşlerini orta dan kaldırdı.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Antik Yunan'ın İlginç Mitolojisi

Antik Yunan'ın İlginç Mitolojisi

Vücudumuzun Isısı Nasıl Ayarlanıyor?
Nasıl Yüzebiliyoruz?

Nasıl Yüzebiliyoruz?

Tırnaklarımız Nasıl ve Neden Uzuyor?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hızın Önemi

probiyotik

Antik Yunan'ın İlginç Mitolojisi

bubble30
Nielawore

MOSAIC OF 15 DIFFERENT IMAGES

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun