Ekim 05, 2024

Zenta Savaşının Dedikoduları

Prens Eugene, Osman lı'nın Segedin'e gitmek ten vazgeçtiğini; Töke li'nin sultana, Zenta yakının dan Tisa'yı geçerek yukarı Macaristan ve Erdel'e gitmesi ni tavsiye ettiğini öğrendi. Osmanlı tarafında da “düşmanın ani bir baskın ya pacağı” dedikodusu yayıldı. Orduda disiplin bozulmuştu, ilerlemeye devam eden Os manlı kısa sürede, çevrede ki Türk köylerine saldıran haydutların barınağı hali ne gelmiş olan Zenta'yı fethetti.

Zenta Savaşının Dedikoduları

Ardından üzerinde bir köprü kuruldu. Padişah, sa ray halkı, hazine, otağ-ı hümâyun, ye niçeriler, silahdar lar, cebehane, ce beciler, Kırım Ha nı ve kuvvetleri, bir kısım toplar ve topçular kurulan köprüden karşıya geçti. An cak ordunun büyük bir kısmı karşıya geçmemişti. Sadra zam, yeniçeri ağası ve beyler beylerin önemli bir kısmı da askerin düzenli olarak karşıya geçmesi için nehrin öbür tarafında idi.

Zenta Savaşının Dedikoduları

Osmanlı ordusunun durumunu haber alan Prens Eugene, fırsattan istifade etmek için, süratle Ti sa'ya yöneldi. Tisa'yı Tuna ile birleştiren ve Segedin yolunu kesen bir köprünün bulun duğu Saint Thomas'a geldiğinde, köprünün Osmanlılar tarafından yakıldığını gördü. Pi yade ve topçular için iki ayrı köprü inşa edildi. Nehri geçen Avusturya kuvvetle ri, Tisa kıyılarındaydı.

Yorumlar

  • ooo çok acayip

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Antik Yunan'ın İlginç Mitolojisi

Antik Yunan'ın İlginç Mitolojisi

Vücudumuzun Isısı Nasıl Ayarlanıyor?
Nasıl Yüzebiliyoruz?

Nasıl Yüzebiliyoruz?

Tırnaklarımız Nasıl ve Neden Uzuyor?

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Hızın Önemi

probiyotik

Antik Yunan'ın İlginç Mitolojisi

bubble30
Nielawore

MOSAIC OF 15 DIFFERENT IMAGES

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun