Eylül 19, 2024

CATERPILLAR USULÜ ÇÖKERTME KEBABI

Yeni tarifler denemek konusunda ben pek becerikli değilimdir. Hazır tarife konarım ben. Tarife uygun yapabilirim yemekleri, tatlıları, tuzluları. Ama tarifi kendimce yorumlamalarda yetenekli pek değilimdir.

Geçen haftalarda dolaptaki malzemelerle kendime bir ziyafet hazırlayayım diye niyet ettim. İnternetten kebap, et yemekleri tariflerine baktım. Hiçbirini tam oldurabilecek malzeme yok elimde. Ama aklımda çökertme kebabında kaldı. Markete gitmeye de biraz üşendim.

İşte o an yaratıcılığım devreye girdi. Dedim ki “Kız Caterpillar hadi göster kendini.”

Patatesleri incecik doğradım. Normalde kızartmam gerekiyor ama bizim evde elektrikli ocak var. Kızartma yapmak saatler istiyor… O yüzden ben de patatesleri fırınladım. Çünkü neden olmasındı?

Bir de salçalı baharatlı su hazırlayıp patateslerin üzerine döktüm fırına verirken. Baharatlar tamamen damak zevkime yönelikti. O yüzden tarif olarak vermiyorum.

Normalde şerit şerit et konuluyor çökertme kebabına ama evde şerit kesilecek et yoktu. Ama kıyma vardı. Yine dedim ki: Neden olmasın?

Bildiğimiz gibi yağ, soğan, salça ve baharatlarla kıymalı harç hazırladım. Sarımsaklı yoğurt da yaptım.

Fırından patatesleri alınca tabağın altına patatesleri dizdim. Üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm. Yoğurdun üstüne de çok azıcık yağda kırmızı biber yakmıştım ondan döktüm. Üstüne kıymalı harç. Oh mis gibi oldu.

Alın size Caterpillar usulü çökertme kebabı :)

Yorumlar

  • Denendi mi?

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son Yazıları

Nielawore

"SESİNİN KUŞLARI SUSUNCA"

Nielawore

"BİR SOLUKLU ŞİİR"

Nielawore
Nielawore

"NASILSIN BUGÜN"

Editörlerin Son Yazıları

kaptanfilozof06

Son Zamanlarda Sık Yaşanıyor

probiyotik

Her Şey Yerli Yerinde

bubble30

BURADA YETMEZ HER YERDE

Nielawore

"SESİNİN KUŞLARI SUSUNCA"

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun