Eylül 16, 2024

DAMAK TADI

Büyüdükçe damak tadı, yemek zevki değişir mi? Yani herkes için böyledir diyebilir miyiz bilmiyorum. Ama benim gerçekten değişti. Çocukken yemediğim şeyleri yemeye başladım, üstelik baya da zevk alarak. Tabii aynı kalan, yemediğim şeyler oldu. Yemeyi bıraktığım bir şey olmadı ama. Şuan aniden tam buraya aklım takıldı. İnsan büyüdükçe bazı şeyleri yemeyi bırakır mı acaba? -Hayır tırnak yemek dışında...- Benim yok, çocukken yiyip şimdi uemeyi bıraktığım bir şey yok. Enteresan...

Biraz daha yeniliklere açık mı oluyoruz acaba büyüdükçe, o yüzden mi değişiyor? Belki de çocukluğun etkisidir. En azından kendiminkiler için böyle düşünüyorum. Çünkü mesela ben taze fasulya yemezdim. Çünkü kılçıkları beni tiksindirirdi. Çocukça olsa gerek ki mücadele etmeyip yemeyi bıraktım.

Pırasa o yeşil yerleri ağzımda büyüdüğü için yiyemezdim. Hala da pırasayı sevmem. Ama bunun da yine çocukça olduğunu düşünüyorum. Biraz da inatçı bir çocuğum sanırım onun etkisi. Bununla ilgili size küçük bir anne anısı bırakarak da yazımı sonlandırıyorum.

Bebekliğimden beri peynir yemem. Daha ufacık bir bebişken annem bir şeylerin içine alışayım diye mini minnacık peynir koyarmış. Ama ben onları hemen ayırt eder atarmışım. Öyle de inatmışım işte.

Yorumlar

  • Büyüdükçe değişebiliyor bence

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son Yazıları

Nielawore
Nielawore

"NASILSIN BUGÜN"

Nielawore
Nielawore

"BİR PUSU DÜZENLİYOR HER ŞEYİ"

Editörlerin Son Yazıları

kaptanfilozof06

Bu İki Etti

probiyotik

Gezinen Bir Gölgedir Hayat

bubble30

BURADA YETMEZ HER YERDE

Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun