Temmuz 08, 2024

Bilinmeyen Barbie’ler

70 yıl boyunca Barbie'nin görünümünde değişiklikler oldu. Barbie sürekli daha genç ve masum görünüşlü olmaya başladı. 1976'da yüzüne kocaman bir gülümseme eklendi. 2000'lere doğru beli incelirken, göğüs ve kalça çevresi küçüldü.

Bilinmeyen Barbie’ler

1995 yılında bir yeme-içme dergisi, Barbie'nin gerçek insan boyunda olsaydı, ölçülerinin 96-45-86 olacağını açıkladı. Finli araştırmacılar Barbie'nin vücut ağırlığının ve oranlarının adet görmesine engel olacağını açıkladılar. Avustralyalı psikolog Dr. Michael Carr-Gregg, Barbie'nin bacaklarının, kollarından yüzde 50 oranında daha uzun olduğunu hesapladı. (normal insanlarda bu oran yüzde 20) Bu da Barbie'nin yürüyemeyeceği anlamına geliyor. Barbie'nin ayakları o kadar küçük ki, gerçekte bu ayaklarla ayakta durması olanaksız. Ortalama bir kadının Barbie gibi görünebilmesi için 60 cm. daha uzun, belinin 15 cm. daha ince, göğüs ölçülerinin 12 cm daha büyük ve boynunun da 7 buçuk cm daha uzun olması gerekirdi.

Bilinmeyen Barbie’ler

İngiltere Kültür Bakanı Barbara Follett bile Barbie'nin toplum üzerindeki etkisini itiraf etti: "Maalesef yeni yetişen kızlar sadece ünlü olmayı, halk ağzıyla söylersek Barbie Bebek olmayı düşlüyor." Suudi Arabistan'da Barbie yasaklandı. Yasaklama kararını duyuran bir posterde şunlar yazıyordu: "Dekolte kıyafetleri ve utanmaz pozlarıyla bu Yahudi Barbie bebekler, çöküntünün sembolüdür." İran'da Barbie bebekler altı yıl boyunca yasaklıydı ve polise bebekleri toplaması talimatı verilmişti ancak sonuç başarısız oldu.

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Açık Denizlerde Mesafe Ölçümü

Açık Denizlerde Mesafe Ölçümü

Basitçe Doğu'nun Bilim İnsanlarına Göz Atalım
İbni Sina ve Doğu’nun Bilim İnsanları

İbni Sina ve Doğu’nun Bilim İnsanları

İbni Sina ve Tıp

İbni Sina ve Tıp

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Duygusal Düşünce

probiyotik

Açık Denizlerde Mesafe Ölçümü

bubble30
Nielawore

LIKE THE RAGE OF THE SEA: OMEGA NEBULAS

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun