Güneş sistemimizin en küçük ve Güneş’e en yakın gezegeni olan Merkür bugünkü konumuz. Yaklaşık olarak 88 Dünya günü süren bir yörüngeye sahip olan Merkür, bizim güneş sistemimizdeki en hızlı gezegendir. Yapılan son araştırmalara göre henüz doğal bir uydusuna rastlanmamış olan Merkür’ün adı Roma tanrılarının haberci tanrısı olan Merkür’den gelmektedir. Retrosu falan var hatta bu gezegenin. Bu retro konusu ve benzeri astrolojik eğlenceli yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz. Kasklarımız takılı ve oksijen tüplerimiz hazırsa Merkür hakkındaki ilginç bilgilere doğru roketleri ateşleyelim Houston.
Merkür gezegeninin sadece dış kabuğu 400 kilometre kalığındadır.
Dünya’dan gördüğümüz Güneş’e eğer Merkür’den bakarsak, Güneş’i tam 3 kat daha büyük görürüz.
Merkür Dünya’dan 100 yılda toplamda sadece 13 kere gözlemlenebilmiştir.
Merkür karasal bir gezegendir. Sahip olduğu manyetik alan Dünya’nın sadece %1’i kadardır.
Merkür gezegeni, grimsi-kahverengi bir renge sahiptir. Bu renk uzay tabanlı yapılan gözlemler sonucu kaydedilmiştir.
Merkür tıpkı insanlar gibi yaşlanan bir gezegen. Tabii ki her gezegen yaşlanıyor ama Merkür tıpkı insanlar gibi kırışıyor. Nasıl derimiz yaşlandıkça kırışıyorsa Merkür’ün yüzeyi de çok benzer şekilde kırışmaktadır. Merkür’e bu konuda yardımcı olamayız ama bizler için cilt bakım önerisine buradan rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Merkür’ün adı nereden gelmektedir? Merkür gezegeninin doğal uydusu var mıdır? Merkür’ün yörüngesi kaç gündür? Merkür’ün dış kabuğunun kalınlığı ne kadardır? Dünya’dan gördüğümüz Güneş’e Merkür’den bakarsak ne kadar büyük görürüz? Merkür Dünya’dan 100 yılda kaç kere gözlemlenebilmiştir? Merkür ne renktir? Merkür ile insanların benzer özelliği nedir? Merkür kırışıyor mu?
Yorumlar
Atıf için teşekkürler! Gezegenlerin kırışıklığına ne iyi gelir içeriği isteyen parmak kaldırsın!
Resimleri çok beğendim
Benim oksijen tüpüm takılmıyor bi dakikaaa
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız