John Houghton tarafından çıkarılan "A Collection for the Improvement of Husbandry and Trade" adlı haftalık dergide yayınlandı. 14 Mayıs 1692 tarihli dergide, yeni başlatılan bu hizmet, şu sözlerle tanıtılıyordu:
"Bilimsel bazı yöntemlerin kullanılması, bu konuda yapılan bazı kehanetlerin de önüne geçecektir."
Bu tanıtım yazısının altında, bir sonraki haftanın yedi gününde, bir önceki yıl yaşanan basınç, sıcaklık ve rüzgâr şiddetleri liste halinde veriliyordu. Gresham Koleji'nden Henry Hunt tarafından sağlanan bu bilgileri değerlendiren okurlar, yedi gün içinde havanın nasıl olacağına kendileri karar veriyorlardı.
Fazla bilimsel olmamasına karşın, Houghton'un bu denemesi, birçok kişi tarafından taklit edildi. Hatta 1711 yılında, "Aylık Hava Raporu" adlı bir dergi çıkarıldı. 30 günlük hava tahmini yapılan bu dergide, astroloji, tahmin ve çok az bilimsel katkı ile yapılan değerlendirmeler, ancak şans eseri doğru çıkabiliyordu. Doğru ve bilimsel hava tahmin raporları ilk kez 31 Ağustos 1848 gününden itibaren Charles Dickens'ın Daily News adlı gazetesinde verilmeye başlandı. Her gün saat 09.00'da çeşitli meteoroloji istasyonlarında yapılan ölçümler, telgrafla Londra'ya iletiliyor, bu bilgilerin Greenwich Rasathanesi'nde James Glaisher tarafından değerlendirilmesiyle, ertesi günkü gazetede yayınlanacak olan hava tahmin raporu hazırlanıyordu.
Meteoroloji Bürosu'nun Genel Yönetmeni Amiral Robert Fitzroy, 6 Şubat 1861 gününden itibaren denize açılacak gemiler için resmi fırtına tahminleri yayınlamaya başladı. Bir süre sonra, bu hizmet bütün kamuoyuna yönelik olarak yapıldı. "The Times" gazetesi, 1 Ağustos 1861 gününden itibaren tahminleri yayınlamaya başladı. O gün, ülkede havanın açık ve yağışsız geçeceği belirtiliyordu, ama bu ilk yayın, aynı zamanda ilk yanılgı oldu.
Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız