Temmuz 03, 2024

Yeni Doğan Koruma Kalkanı

Yeni doğan bir bebek doğum eyleminin başlaması ile başta bakteri ve diğer mikroorganizmalar olmak üzere birçok çevresel etkenle karşılaşmaya başlıyor. Bu etkenlerle bağışıklık sistemlerinin mücadele edebilmeleri için doğumdan hemen sonra bebeğin vücudunda yüksek oranda antikor sentezlenmeye başlanıyor ve bu süreç bebeğin birinci yılını tamamlamasına kadar devam ediyor.

Yeni Doğan Koruma Kalkanı

Bebek bir yaşını doldurduğundaki antikor yoğunluğu yetişkinlerdeki antikor yoğunluğuna ulaşmış oluyor. Aslında bebekler aynı zamanda annelerinden geçen bazı immunoglobulin denen antikorlar ile hayatlarına başlıyorlar. Doğumdan sonraki birkaç aylık sürede, anneden bebeğe geçen immunoglobulin antikorları, bebeğin antikorları belli seviyeye ulaşıncaya kadar geçen sürede bebeğin korunmasında büyük önem taşıyor.

Yeni Doğan Koruma Kalkanı

İmmunoglobulin G, hamilelik sırasında plasentadan bebeğe geçebilen tek immunoglobulin olup bebeğin anne karnındayken enfeksiyonlara karşı korunmasına da yardımcı oluyor. Anneden bebeğe annenin antikorlarının geçmesiyle kazanılan bu bağışıklık pasif bağışıklık olarak adlandırılıyor. Ayrıca IgA, IgD, IgE, IgG, IgM antikorlarını içeren anne sütü bebeklerde hastalıkların ve enfeksiyonların gelişmesini önlüyor ve kendi bağışıklık sisteminin gelişmesine yardımcı oluyor.

Yorumlar

  • Oldukça dayanıklılarmış

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Bilinmeyen Barbie’ler

Bilinmeyen Barbie’ler

Ağaç Kabuklarının Faydaları

Ağaç Kabuklarının Faydaları

Ağaç Kabukları

Ağaç Kabukları

Mısır Krallıklarının Süreçleri

Mısır Krallıklarının Süreçleri

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Anlaşılamayan Amaçlar

probiyotik

Bilinmeyen Barbie’ler

bubble30
Nielawore

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun