Ekim 23, 2024

Çifte Kazanç

Her yatırımın insanlara kazanç getirebilme ihtimali vardır ama kaybettirebilme ihtimali de vardır. Bu sebepten dolayı yatırımlar risklidir. Ama varsayalım ki size kazandırabilecek bir yatırım buldunuz ve para kazanmaya başladınız. Böyle bir durumda da karşınıza enflasyon çıkacaktır. Yani siz herhangi bir para birimini kazansanız bile veya paranızı arttırsanız bile elinizdeki paranın eğilip gitmesinin hızı daha fazla olursa siz yine kaybetmiş olursunuz. Bu sebepten dolayı yatırımlarda yapılabilecek en iyi şey belki de çifte kazanç üzerine bir oyun planı kurmaktır. Burada kurulacak oyun planında ise çifte kazanç şu şekilde çalışmaktadır.

Çifte Kazanç

Birincisi, yatırım yapılacak birim enflasyondan etkilenmeyen ve kolay kolay sarsılmayan bir birim olmalıdır. Buna örnek olarak günümüzde Amerikan Dolarını verebiliriz. Peki neden Amerikan Doları veya başka bir şey değil? Çünkü yatırım yapmak istediğimiz için ve yatırım için kullanabilmek adına bir para birimi almamız gerekiyor ve bu yüzden Amerikan Dolarını seçtik diyelim. İkincisi ise elimizde tuttuğumuz bu enflasyondan etkilenmeyen birimi farklı yatırım araçlarına dönüştürüp yönlendirebilerek bu birimi çoğaltmak üzerine uyanabilecek bir oyun çifte kazanç anlamına gelir.

Çifte Kazanç

Yani hem sizin paranızın mevcut değeri korunmuş olur enflasyona karşı hem de elinizdeki birim üzerinden siz yatırımlarla kazanç elde etmiş olursunuz. Böylece çifte kazanç elde etmiş olursunuz. Hem elinizdeki dolar artar hem de dolar enflasyondan etkilenmediği için aslında elinizdekini korumuş olursunuz ve dolar herhangi bir para birimine karşı kâr ettikçe siz de kâr etmiş olursunuz. 

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Sınırı Aşmak

Sınırı Aşmak

Çifte Kazanç

Çifte Kazanç

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Tam Olarak Hesaplayabilmek

Kontrolden Çıkan Durumlar

Kontrolden Çıkan Durumlar

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Sınırı Aşmak

probiyotik

Osmanlı’da Burçlar KAVS - YAY

bubble30
Nielawore

EXPLOSIONS FROM THE PAST: NGC 4051

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun