Eylül 19, 2024

Değer Yaratmak

Zenginliğe ulaşmak dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen şey para sahibi olmak olabilir. Ancak para sahibi olmaktan daha önemli olan bir şey varsa o da para edecek bir şeyler yaratabilmektir. Bireyler açısından baktığımız zaman çok para sahibi olmak önemli olabilir. Çünkü belli bir miktar para herhangi bir bireyin iyi bir yaşam sürmesi için yeterlidir. Ama mesele devletlere geldiğinde devletler açısından para önemini kaybetmeye başlar. Bunun iki temel sebebi vardır. Birincisi devletlerin zaten kendi paralarını kendileri basabilmesi.

Değer Yaratmak

İkincisi ise bir devletin kendini iyi bir hale getirebilmek için ihtiyacı olan paranın aslında para olmamasıdır. Yani bir devlet kendini parayla iyi bir hale getiremez, kaynaklarla iyi bir hale getirebilir. İşte bu sebepten dolayı devletler açısından para önemini kaybetmeye başlar. Devletler daha çok para basabilip bu kaynağa ulaşmak isterlerse, ellerindeki para değer kaybetmeye başlayacaktır. Bu sebepten dolayı, para basmak bir çözüm değildir. Sadece ABD devletleri para bastıkça, parası değer kaybetmez. Onun dışındaki bütün ülkeler için para basıldıkça, paraları değer kaybeder.

Değer Yaratmak

Bunun haricinde devletlerin gelişebilmesi için ihtiyaç duydukları şey kaynaklardır. Ve bu kaynaklara ulaşmak ise bir değer yaratmakla mümkün olacaktır. Yani para edecek bir şeyler yaratmak, para basmaktan çok daha iyidir. Siz para edecek bir ürün yapar ve onu yurtdışına gönderirseniz, yurtdışından da istediğiniz kaynaklara ulaşabilirsiniz. En azından devletler açısından bu böyledir. Ve devletler böylece kendilerini geliştirmeye başlarlar. Ama parayla değil, kaynakla. 

Yorumlar

  • Artı bir değer yaratabilmek önemli

  • bilemiyorum

Yorum yazmak için lütfen giriş yapınız

Editörün Son İçerikleri

Uzun Mücadele

Uzun Mücadele

Her Alanda Pay Edinmek

Her Alanda Pay Edinmek

Değer Yaratmak

Değer Yaratmak

O İlk Anları Aramak

O İlk Anları Aramak

Editörlerin Son İçerikleri

kaptanfilozof06

Uzun Mücadele

probiyotik

Fenike Devleti'nin Kronolojisi

bubble30
Nielawore

YILDIZ OLUŞUM KARAKOLU: DİGEL BULUTLARI

Bizden haberdar olmak için mail listemize kayıt olun